Αίγυπτος: Ο Αλάα Άμπντελ Φάταχ σταμάτησε την απεργία πείνας

Αίγυπτος: Ο Αλάα Άμπντελ Φάταχ σταμάτησε την απεργία πείνας
Αλάα Άμπντελ Φάταχ ap

Μετά από επτά μήνες και μερικές εβδομάδες ο πολιτικός κρατούμενος στην Αίγυπτο, Αλάα Άμπντελ Φάταχ σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει. Η ανάρτηση της αδερφής του στο Twitter.

Η οικογένεια του Αιγυπτιοβρετανού Αλάα Άμπντελ Φάταχ ανακοίνωσε ότι ο ακτιβιστής σταμάτησε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε, σύμφωνα με μια επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter από την αδελφή του Σανάα Σαΐφ.

Σταμάτησα την απεργία μου. Θα σας εξηγήσω τα πάντα την Πέμπτη“, αναφερόταν μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε στην οικογένειά του με ημερομηνία τη Δευτέρα (14/11), ενώ απευθυνόμενος στη μητέρα του της ζήτησε να του φέρει στο επισκεπτήριο μία τούρτα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

Η οικογένειά του κατέθεσε πρόσφατα αίτημα προκειμένου να του δοθεί προεδρική χάρη λέγοντας πως η ζωή του κινδυνεύει έπειτα από επτά μήνες απεργίας πείνας.

Ο Αλάα Άμπντελ Φάταχ, ηγετική μορφή της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης και πολιτικός αντιπαλος του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έπαψε να πίνει ακόμη και νερό την περασμένη Κυριακή, καθώς ξεκίναγε η COP27 στην Αίγυπτο.

Χθες, η αδελφή του ανακοίνωσε πως έλαβε μια επιστολή από τη φυλακή όπου εκείνος κρατείται, την οποία θεωρεί “απόδειξης ζωής” για τον απεργό πείνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα