Αίγυπτος: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - Υπάρχουν νεκροί

Ασθενοφόρο στην Αίγυπτο
Ασθενοφόρο στην Αίγυπτο AP

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον δέκα, σύμφωνα όμως με τοπικά μέσα ενημέρωσης και τις αρχές εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τυχαία έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα χημικό εργοστάσιο στο λιμάνι Αΐν Σούχνα της Ερυθράς Θάλασσας, στην ανατολική Αίγυπτο, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με δύο ιατρικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα αυτό βρίσκονται στο νεκροτομείο του γενικού νοσοκομείου του Σουέζ. Σύμφωνα με πολλά αιγυπτιακά ΜΜΕ, το συμβάν προκάλεσε μια δεκαπενταριά θανάτους και τραυματισμούς.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την έκρηξη, που σημειώθηκε σε δεξαμενή χημικών σε ένα εργοστάσιο φωσφορικών αλάτων.

Το υπό κατασκευή εργοστάσιο ανήκει στον στρατό και κατασκευάζεται από την εταιρία Hassan Allam Properties, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network