Αίγυπτος: Σύλληψη 7 ανθρώπων σε συναυλία επειδή ανέμισαν σημαία υπέρ των ΛΟΑΔ

A man holds up a rainbow flag at the end of the annual Gay Pride parade in Panama City, Saturday, July, 1, 2017. . (AP Photo/Arnulfo Franco)
A man holds up a rainbow flag at the end of the annual Gay Pride parade in Panama City, Saturday, July, 1, 2017. . (AP Photo/Arnulfo Franco) AP

Οι διακρίσεις είναι συχνό φαινόμενο στην Αίγυπτο και οι ομοφυλόφιλοι συχνά προσάγονται σε δίκες με κατηγορίες περί βλασφημίας, προσβολής των δημοσίων ηθών ή ασωτίας

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα επτά πρόσωπα που ύψωσαν μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια συναυλίας σε μια σπάνια επίδειξη υποστήριξης προς τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΔ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών) στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι επτά συνελήφθησαν διότι επιδίδονταν στην «προώθηση σεξουαλικά αποκλίνουσας συμπεριφοράς» (σ.σ.: η ορολογία των αρχών της Αιγύπτου για την ομοφυλοφιλία), καθώς καταγράφηκαν σε βίντεο να ανεμίζουν τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία του λιβανέζικου ροκ συγκροτήματος Μασρού Λεϊλά, ο τραγουδιστής του οποίου δηλώνει ανοικτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο εισαγγελέας Νάμπιλ Σαντέκ έδωσε εντολή να ερευνηθεί αμέσως η υπόθεση, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

ADVERTISING

Η εισαγγελία δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα εάν θα προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών και θα προσαγάγει τους υπόπτους σε δίκη.

Μολονότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, οι διακρίσεις είναι συχνό φαινόμενο και οι ομοφυλόφιλοι συχνά προσάγονται σε δίκες στην Αίγυπτο με κατηγορίες περί βλασφημίας, προσβολής των δημοσίων ηθών ή ασωτίας.

Το 2001, η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε μια πλωτή ντίσκο και είχε προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις. 52 από τους συλληφθέντες προσήχθησαν σε δίκη. Η υπόθεση πυροδότησε έντονες επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις.

(AP / Arnulfo Franco)

SHARE:

24Media Network