Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Συρία

Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Συρία

Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί των διαδηλώσεων της Παρασκευής στη Συρία. Επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και το Σάββατο. Καταφτάνει αποστολή του ΟΗΕ (Vid)

Ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθεί να αγνοεί την διεθνή κοινότητα και συνεχίζει την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων.

Κυβερνητικές δυνάμεις κάνουν χρήση βαρέων πολυβόλων σε μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης Χομς το Σάββατο, ενώ κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν στην περιοχή.

Η επιχείρηση του στρατού στην πόλη της δυτικής Συρίας σημειώνεται μια ημέρα μετά από μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις με αίτημα την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι.

Τα πυρά ακούγονταν κυρίως στη συνοικία αλ Χαλιντίγια, είπαν αντικαθεστωτικοί. Η ηλεκτροδότηση καθώς και η σταθερή τηλεφωνία έχουν διακοπεί στην πόλη.

Το Σάββατο αναμένεται στη χώρα ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ για να εκτιμήσει την κατάσταση, με τον Άσαντ να έχει δεσμευθεί ότι θα επιτρέψει την πρόσβαση σε κάποιες περιοχές.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Δαμασκό ανέφεραν ότι η κατάσταση είναι "πολύ τεταμένη" στη συνοικία Μάζεχ, όπου "ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο" καθώς και "σφοδρά πυρά όπλων", σύμφωνα με ακτιβιστές.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μάζεχ βρίσκεται το αρχηγείο της Τέταρτης Στρατιάς.

"Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι έλαβε χώρα κάποιο είδος στάσης στην στρατιωτική μονάδα, διότι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές να ανοίξουν πυρ εναντίον διαδηλωτών", ανέφερε ανώνυμα μια πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Άσαντ συνεχίζει να σκοτώνει

Demonstrations Continue in Syria

SHARE:

24Media Network