Airbus A320: Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο του Andreas Lubitz;

default image

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε ο Γερμανός συγκυβερνήτης στην απόφαση που σκόρπισε το θάνατο σε 149 ανθρώπους

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Andreas Lubitz  υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα “Μπιλντ”, η οποία υποστηρίζει επίσης πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε “ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο” το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Δεν είναι δεδομένο η αυτοκτονία. Και η EasyJet με τρεις πιλότους

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε “ιδιαίτερη και τακτική ιατρική” θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Οι πληροφορίες μιλούν για συναισθηματική σύγχυση

Πέραν της διαπιστωμένης κατάθλιψης, φαίνεται πως ο Lubitz, κυκλοφορεί η θεωρία πως ο 28χρονος πάλευε να αντιμετωπίσει μια αποτυχημένη ερωτική σχέση, κάτι που πιθανότατα σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ψυχολογικά παρελθόν του τον οδήγησε να ρίξει το αεροσκάφος της German Wings στο βουνό.

Η θεωρία αυτή προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας στο διαμέρισμα του Γερμανού, το οποίο και αναφέρθηκε από τις αρχές ως “σημαντική ανακάλυψη”.

Ερωτηματικά προκαλεί η επιτυχία του σε όλα τα ψυχολογικά τεστ

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Andreas Lubitz  είχε διακόψει “για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα” την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320.

Σύμφωνα με την “Μπιλντ”, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε “από κατάλθιψη και κρίσεις άγχους”.

Ένας ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, υποστηρίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληθφούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους γάλλους ερευνητές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Επικεφαλής της Lufthansa για το Airbus A320: Ο συγκυβερνήτης είχε περάσει όλα τα τεστ. Απόλυτος γρίφος η τραγωδία

Η απέλπιδα προσπάθεια του πιλότου

Η “Μπιλντ” αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το έδαφος για λόγους που είναι ακόμη άγνωστοι, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην “Μπιλντ” πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Το εργαλείο αυτό “αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320”, δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Dailymail

Διαβάστε ακόμη: Πως αντιδρούν οι αεροπορικές ανά τον κόσμο μετά την αποκάλυψη των αιτίων της συντριβής; Τι δηλώνει η Καγκελάριος για το Airbus A320; Ποιοι λόγοι εγείρουν ακόμη αμφιβολίες για αυτοκτονία;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα