Airbus A320: Σε βίντεο η διαδικασία εγκατάλειψης του cockpit από κυβερνήτες

default image

Δείτε ποια διαδικασία ακολουθείται και τι προβλέπει το πρωτόκολλο για την εγκατάλειψη του πιλοτηρίου από τους κυβερνήτες. Ποια τα δευτερόλεπτα της δυνατότητας εισόδου/εξόδου (Vid)

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την μοιραία πτώση του Airbus 320 της Germanwings την Τρίτη24/3, ένα βίντεο αποκαλύπτει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά γράμμα, όταν ένας από τους δύο πιλότους αποφασίζει να βγει από το cockpit του αεροσκάφους.

Για την μοιραία πτήση, αποκαλύφθηκε πως ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα και όταν επέστρεψε, ο συγκυβερνήτης αρχικά αρνήθηκε να του επιτρέψει την είσοδο στο πιλοτήριο και στην συνέχεια πάτησε το κουμπί καθόδου.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας ενημέρωσε τα ΜΜΕ πως από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει πως ο συγκυβερνήτης προγραμμάτισε “οικειοθελώς” την πορεία του μοιραίου Airbus 320 που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, προκαλώντας τον θάνατο 150 επιβατών.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Ο συγκυβερνήτης άφησε εκτός κόκπιτ τον πιλότο και έριξε το αεροσκάφος

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου δεν άνοιξε στον πιλότο που χτύπαγε μανιωδώς τη πόρτα του πιλοτηρίου.

“Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το αεροπλάνο”, αποκάλυψε νωρίτερα, η εισαγγελία. Κληθείς να σχολιάσει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία, είπε πως ” δεν μπορώ να ονομάσω κάτι τέτοιο αυτοκτονία εάν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές 150 ατόμων”.

Ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός, αλλά δεν αποκρινόταν στα μηνύματα του πύργου ελέγχου. 

“Δεν γνωρίζουμε αν το είχε σχεδιάσει καιρό αλλά έκανε τα πάντα για να βγάλει εκτός πιλοτηρίου τον πιλότο και όταν πήγε τουαλέτα ο πιλότος, βρήκε ευκαιρία να τον κλειδώσει απέξω”, είπε.

“Ο ένας ήταν στο πιλοτήριο και ο άλλος δεν ήταν”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Reuters και ο Κριστόφ Κούμπα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, προσθέτοντας πως η πληροφορία προέρχεται από ερευνητές στη Γαλλία. Εισαγγελείς και των δύο χωρών εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ψάχνουν το δεύτερο μαύρο κουτί.

Διαβάστε ακόμη: ‘Μίλησε’ το πρώτο μαύρο κουτί. Ο ένας από τους πιλότους είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Ποια είναι όμως η διαδικασία για το ενδεχόμενο που ένας από τους πιλότους θέλει να βγει από το cockpit ενός αεροσκάφους;

Δείτε στο βίντεο με το αυστηρό πρωτόκολλο:

Διαβάστε ακόμη: Εικόνες φρίκης στο σημείο της συντριβής του Airbus A320

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα