Αισιόδοξο το "στρατόπεδο" Στρος-Καν

International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn  his attorney Benjamin Brafman  attorney William Taylor  in New York state Supreme Court in Manhattan,  Friday, July 1, 2011. Investigators have come to believe that the hotel housekeeper who has accused Strauss-Kahn of sexual assault, lied about some of her activities in the hours around the alleged attack and about her own background, a law enforcement official told The Associated Press on Thursday. (AP Photo/Todd Heisler, Pool)
International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn his attorney Benjamin Brafman attorney William Taylor in New York state Supreme Court in Manhattan, Friday, July 1, 2011. Investigators have come to believe that the hotel housekeeper who has accused Strauss-Kahn of sexual assault, lied about some of her activities in the hours around the alleged attack and about her own background, a law enforcement official told The Associated Press on Thursday. (AP Photo/Todd Heisler, Pool) AP

Την αισιοδοξία τους πως η δικαστική "περιπέτεια" του Ντομινίκ Στρος-Καν θα τελειώσει σύντομα εκφράζουν οι συνήγοροί του, ενώ η Εισαγγελία έχει ζητήσει να συναντηθεί με την ενάγουσα, Ναφισάτου Ντιαλό

Πηγές κοντά στη διαδικασία που επικαλείται το Associated Press υποστηρίζουν πως το αίτημα της Εισαγγελέας δείχνει πως η αμερικανική Δικαιοσύνη προσανατολίζεται στην απόρριψη της υπόθεσης, εκτίμηση που είχε εκφράσει και ένας από τους δικηγόρους της καμαριέρας.

To ίδιο πιστεύει και ο Ουίλιαμ Τέιλορ, ένας από τους συνηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν: "Είμαστε και οι δύο αισιόδοξοι. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τον εφιάλτη που ζει από τις 14 Μαΐου" είπε ο Τέιλορ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.

Σε ερώτηση σχετικά με την ιατρική έκθεση που κάνει λόγω για βιασμό της νεαρής γυναίκας, ο Τέιλορ επέμεινε πως η έκθεση «δεν αποδεικνύει πως η Ναφισάτου Ντιαλό τραυματίστηκε στην διάρκεια της σεξουλικής επίθεσης", για την οποία κατηγορείται ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ.

"Τα τραύματά της στο ώμο δεν έχουν διαγνωστεί ιατρικά και οι κοκκινίλες στα γεννητικά όργανα μπορεί να προήλθαν από σεξουαλική επαφή που είχε τις προηγούμενες ημέρες, από ερεθισμό ή μόλυνση» υποστήριξε.

Ως "σαφή ένδειξη" πως η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κινείται προς την κατεύθυνση να μην συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Στρος-Καν θεωρεί όμως και ο δικηγόρος της καμαριέρας το αίτημα των δικαστικών να συναντηθούν την Δεύτερα με την καταγγέλλουσα.

Η επόμενη δικαστική ακρόαση ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της καμαριέρας, «εάν η εισαγγελία είχε πρόθεση να συνεχίσει, απλώς θα πήγαινε στο δικαστήριο την Τρίτη και θα έλεγε "συνεχίζουμε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

SHARE:

24Media Network