Αισθητή μείωση αποβίβασης μεταναστών ανακοίνωσε η Ιταλία

Αισθητή μείωση αποβίβασης μεταναστών ανακοίνωσε η Ιταλία
Σαλβίνι και Ντι Μάιο AP

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αύξησης της άφιξης μεταναστών στην Ιταλία έχει επιβραθυνθεί κατά πολύ.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι «από την αρχή του 2019 αποβιβάστηκαν στην Ιταλία 155 μετανάστες», ενώ «πέρυσι, την ίδια περίοδο, ήταν 2.730».

Παράλληλα, το υπουργείο του οποίου προϊσταται ο Ματέο Σαλβίνι προσθέτει ότι «οι 393 μετανάστες που διασώθηκαν χθες από την λιβυκή ακτοφυλακή, μεταφέρθηκαν όλοι, σώοι και αβλαβείς, σε διάφορες πόλεις της Λιβύης».

«Η συνεργασία αποδίδει. Οι διακινητές, οι δουλέμποροι και οι μαφιόζοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι μπίζνες τους έχουν τελειώσει. Λιγότερες αναχωρήσεις, λιγότεροι νεκροί», επανέλαβε ο Σαλβίνι.

Ο δε επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ιταλία «ήρθε σε επαφή με την λιβυκή ακτοφυλακή», υπενθυμίζοντάς της ότι «οι θαλάσσιες διασώσεις αποτελούν δική της υποχρέωση».

«Για να μπορέσουν οι Αφρικανοί να μείνουν στην Αφρική, φτάνει οι Γάλλοι να καθίσουν στο σπίτι τους. Η Γαλλία πρέπει να αρχίσει να ανοίγει τα λιμάνια της», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα