Αϊτή: Θύματα απαγωγής οκτώ Τούρκοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση

Αϊτή: Θύματα απαγωγής οκτώ Τούρκοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση
Αστυνομικές δυνάμεις στην Αϊτή 2022 Odelyn Joseph/AP Photo

Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονται στην ανθρωπιστική οργάνωση, Αϊτινή Ένωση για την Προώθηση της Εκπαίδευσης, απήχθησαν από συμμορία κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής.

Οκτώ Τούρκοι πολίτες απήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής από μια συμμορία κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς, μόλις έφτασαν στην Αϊτή με λεωφορείο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόξενος της Τουρκίας στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με τον Ιγκ Ζοσουέ, ενώ αποβιβάζονταν πρόλαβαν να επικοινωνήσουν με την οργάνωση για την οποία εργάζονται.

Η απαγωγή έγινε στα ανατολικά του Πορτ-ο-Πρενς, ανάμεσα στις κοινότητες Κρουά-ντε-Μπουκέ και Γκαντιέρ.

Οι όμηροι είναι πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 20-26 ετών. Η Αϊτινή Ένωση για την Προώθηση της Εκπαίδευσης (Ashape), της οποίας είναι μέλη, λειτουργεί από το 2019 και παρέχει μαθήματα γλώσσας και μουσουλμανικής κατήχησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό της.

Εδώ και πολλά χρόνια, μια από τις ισχυρότερες συμμορίες της Αϊτής, η “400 μαβόζο” ελέγχει την περιοχή ανάμεσα στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πορτ-ο-Πρενς, όπου έγινε η απαγωγή. Τον περασμένο Απρίλιο τα μέλη της ένοπλης συμμορίας κράτησαν ομήρους δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο Γάλλους καθολικούς ιερείς. Το φθινόπωρο θύματα απαγωγής έπεσαν 17 Βορειοαμερικανοί ιεραπόστολοι και τα μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά ηλικίας από 8 μηνών μέχρι 15 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα