Ακάρ εκτός ελέγχου: Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες

Ακάρ εκτός ελέγχου: Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες
AP

Πολεμική ρητορική από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας γνωστοποιώντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του "έχουν λάβει σαφείς οδηγίες".

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Άυνας της Τουρκίας λέγοντας πως η χώρα του “δεν κάνει βήμα πίσω” κι οτι Αεροπορία και Ναυτικό “έχουν λάβει σαφείς οδηγίες”.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε οτι “στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που το πρωί όταν ξυπνήσουν λένε “τι να πω εναντίον της Τουρκίας για να βρεθώ στο επίκεντρο της επικαιρότητας”. Με ψέματα με συκοφαντίες με προβοκάτσιες!”.

Συνέχισε την επιθετικότητα λέγοντας πως “αποκλείεται να κάνουμε πίσω,  να υποχωρήσουμε, ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι” ενώ τόνισε πως “το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες . Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ακόμη κι αν χρειαστεί να πεθάνουμε ή να γίνουμε μάρτυρες”.

Συνεχίζοντας είπε οτι “η Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά με μη αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου”. “Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956” είπε και χαρακτήρισε “ορόσημο” τα Ίμια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

“Οι τρίτες χώρες επειδή είναι προκατειλημμένες, ανίκανες να απομονώσουν τα γεγονότα και ασχολούνται με άλλα, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα και αμβλύνουν αυτό που κάνει. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε ότι ‘αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές’, πρόσθεσε.

“Μην παραπλανηθείτε με κάποιες  προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα ορισμένων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν” τόνισε και συνέχισε:

“Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, πολύ λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε “μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε”.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα