Ακάρ: Η Ελλάδα έχει επεκτακτικές βλέψεις, δεν αποστρατικοποιεί τα νησιά

Ακάρ: Η Ελλάδα έχει επεκτακτικές βλέψεις, δεν αποστρατικοποιεί τα νησιά
Ο Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε το τουρκικό αίτημα για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου λέγοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις.

Την τουρκική επιχειρηματολογία για αποστρατικοποίηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου επανέλαβε σε συνέντευξή του ο Χουλουσί Ακάρ.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Υπουργός άμυνας τόνισε (στην εφημερίδα Aksam) ότι “οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις;

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!”

Ωστόσο, ο Ακάρ δεν έκανε καμία νύξη για τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας όπως οι παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τα πήγαινε-έλα του Oruc Reis και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα