Ακάρ: Η “κακομαθημένη και αλαζονική” Ελλάδα και οι υποδείξεις στο ΝΑΤΟ

Ακάρ: Η “κακομαθημένη και αλαζονική” Ελλάδα και οι υποδείξεις στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ Virginia Mayo/AP Photo

Την άποψη πως η Ελλάδα με τις ενέργειές της κλιμακώνει την ένταση και δείχνει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία επανέλαβε ο Χουλουσί Ακάρ "συμβουλεύοντας" το ΝΑΤΟ να σταματήσει να κακομαθαίνει την Αθήνα.

Εμπρηστικών δηλώσεων συνέχεια για τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος κατά την ετήσια συνάντηση αξιολόγησης του υπουργείου κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα πως με τις ενέργειές της κλιμακώνει την ένταση, χαρακτηρίζοντας αλαζονική την εχθρική στάση που διατηρεί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ακάρ ανέφερε πως “δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροσκάφη μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έχει δείξει ξεκάθαρα πως η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική. Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται ως απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει. Είναι η στιγμή το NATO να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά. Ο ελληνικός λαός και εμείς τους ξέρουμε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα”.

Δεν έλειψε η αναφορά και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο “εθνικό μας ζήτημᔨκαι σχολιάζοντας πως “μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κατεστημένου πια κράτους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα