news 24/7

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Τον Νίμιτς συναντά στην Ουάσινγκτον ο Κατρούγκαλος

Το θέμα των δηλώσεων Ζάεφ αναμένεται να θέσει στον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Γιατί αναμένεται νέα παρέμβαση Νίμιτς για το θέμα. Κρίσιμη η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για το στρατηγικό διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ. Παρόν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Τετ α τετ και με την ειδική απεσταλμένη του Γραμματέα των ΗΕ για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τουρκικές εγγυήσεις

Την ενόχληση του για την προσπάθεια ενοχοποίησης του για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό εκφράζει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης με δήλωση του στον Φιλελεύθερο Κύπρου - Στην Ν.Υόρκη ο γ.γ. του ΑΚΕΛ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος: Αποκρούουμε σταθερά κάθε απόπειρα αναθεωρητισμού και δημιουργίας τετελεσμένων

Αυστηρό μήνυμα του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Άγκυρα. "Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να πλειοδοτούμε σε ρητορική πολεμική" επισημαίνει ο αν. ΥΠΕΞ, ενώ χαρακτηρίζει τα όσα έγιναν με τη Ρωσία "ένα περαστικό σύννεφο στις παραδοσιακά καλές μας σχέσεις". "Από τους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών της μεταπολίτευσης ο Νίκος Κοτζιάς" αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξη στο News 24/7.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο τουρκοκύπριος ηγέτης σε παλαιότερη συνάντησή τους

Αρχές του χρόνου οι νέες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Με τι ...όπλα πιέζει η Ουάσιγκτον. Νέα επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ενόψει. Στη “γραμμή Κοτζιά” στο Κραν Μοντανά επιμένει η Αθήνα, “λυμένα χέρια” εμφανίζεται να θέλει ο Κύπριος Πρόεδρος. Πλήρη σύμπλευση Αθήνας και Λευκωσίας, καθώς “τα δύσκολα έρχονται”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Επίλυση του Κυπριακού με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου

Στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Κυπριακού Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959, Κυριάκου Μάτση στην Κύπρο παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο γραφείο του στη Λευκωσία

Ακιντζί: Η νέα διαδικασία για το Κυπριακό δεν πρέπει να είναι ανοικτού τέλους

Στην Κύπρο την Τρίτη η απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ. Βασικά στοιχεία για την ίδρυση συνεταιρικού κράτους, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η από κοινού λήψη αποφάσεων, με ίση συμμετοχή, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ν. Αναστασιάδης

Αναστασιάδης: Επιδιώκουμε λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού

Ο πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε ότι αναμένει από την Τουρκία να συμβάλει προς τον σκοπό της επίτευξης λύσης «μακριά από αξιώσεις που δεν συνάδουν με τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο, ευρωπαϊκό κράτος».

Έκκληση Γκουτέρες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Γκουτέρες για Κυπριακό: Ζωντανές οι προοπτικές συνολικής διευθέτησης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε έκθεσή του εκφράζει την ανησυχίατου για τη συνεχιζόμενη απουσία διαλόγου και τις αβέβαιες προοπτικές για το μέλλον, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιθώρια ώστε οι πλευρές να δράσουν αποφασιστικά για να χαράξουν μία κοινή πορεία προς τα εμπρός.

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Aναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται στο κατά πόσον θα υπάρξει "καλή πίστη από την άλλη πλευρά".

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

Μυστική συνάντηση Ανασταδιάδη - Τσαβούσογλου στη Ν.Υόρκη

Για όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση η οποία έγινε με μεσολάβηση του Νίκου Κοτζιά ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Κύπρο παρουσία των πολιτικών αρχηγών - Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος την διαδικασία.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη

Βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Ν.Υόρκη και εκτιμούν πως μπήκε θετική ατζέντα ξανά στο τραπέζι. Ο Ερντογάν έθεσε βέβαια και το ζήτημα των οκτώ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν "σηκώνει" το Κυπριακό: Στρατεύματα και "μειονότητα" στο κάδρο

Το ενδεχόμενο τουρκικής βάσης στο νησί απέρριψε ο Ερντογάν, τονίζοντας ωστόσο ότι αν κριθεί σκόπιμο θα αυξηθούν τα στρατεύματα για "ψυχολογικούς" λόγους. "Δεν θα γίνουμε μειονότητα" διαμηνύει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ασφάλεια και ενέργεια στο τετ α τετ Τσίπρα - Αναστασιάδη

Ασφάλεια και ενέργεια στο τετ α τετ Τσίπρα - Αναστασιάδη

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μια τετραμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας θα συζητήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Κύπριο πρόεδρο, όπως και μια στενότερη τριμερή συνεργασία με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Κοτζιάς για Κυπριακό: Προτεραιότητα η κατάργηση των λεγόμενων συνθηκών των "Συμμαχιών" και των "Εγγυήσεων"

Διάρκειας δυο ωρών ήταν η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, θέτοντας το ζήτημα της τουρκικής κατοχής στο νησί.

To φθινόπωρο η πρώτη γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο η πρώτη γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο

"Τώρα πήραμε και εμείς πλατφόρμα και μπορούμε να κάνουμε γεωτρήσεις", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, για να προστατευθούν τα δικαιώματα της χώρας του και του ψευδοκράτους στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος

Κενεβέζος: Λύση για το Κυπριακό μόνο αν η Κύπρος καταστεί ένα κανονικό, ευρωπαϊκό κράτος

Τη σημασία της διατήρησης και της ενίσχυσης της στενής σχέσης Ελλάδας – Κύπρου, μίας σχέσης, που όπως είπε δεν βασίζεται στο συμφέρον αλλά σε κοινές αρχές και αξίες, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κυριάκος Κενεβέζος.

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Ο Ελληνισμός “δεν ξεχνά” την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο

"44 χρόνια είναι πολλά αλλά όχι αρκετά ώστε να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον στόχο για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την 44η επέτειο από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Με βιβλίο για το Κυπριακό παρεμβαίνει στις εξελίξεις ο Νίκος Κοτζιάς

Λίγο πριν την συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αποκαλυπτικές επιστολές του Έλληνα ΥΠΕΞ στον Έιντε για τον βρώμικο ρόλο του Νορβηγού στις διαπραγματεύσεις. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κείμενα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι υποδείξεις του ΟΑΣΕ και το δημοσιογραφικό γλωσσάρι για το Κυπριακό

Οι υποδείξεις του ΟΑΣΕ και το δημοσιογραφικό γλωσσάρι για το Κυπριακό

Τις “ευαίσθητες” λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται ακόμη και για τον Αττίλα και την εισβολή ζητά να αλλάξουν οι δημοσιογράφοι στην Κύπρο με το νέο γλωσσάρι που εκπονήθηκε από τον ΟΑΣΕ. Πώς θέλουν να μετονομαστεί η εισβολή, ο Αττίλας, οι απαγωγές, ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, ο κατοχικός στρατός, τα κατεχόμενα κ.α.

Ο Νίκος Κοτζιάς μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου

Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου για επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό

Το τετ α τετ των δυο υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί πριν τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Στόχος να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις πριν τον κρίσιμο Οκτώβριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι γεωτρήσεις στην ΑΠΖ του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μαζί την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρτ και τον βοηθό γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζιάν Πιέρ Λακρουά

Στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Αποστολή αξιωματούχου για διερευνητικές επαφές με τις πλευρές αναγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην έκθεση των καλών του υπηρεσιών του στο Κυπριακό, που καλύπτει τις εξελίξεις από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι σήμερα.

Στιγμιότυπο από διαδήλωση στην Κύπρο

Κύπρος: Πορεία Ειρήνης με αίτημα την απομάκρυνση των Βρετανικών βάσεων

Οι πεζοπόροι περπάτησαν απόσταση 4,5 χλμ. και έφθασαν στην είσοδο των Βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου, όπου ενέκριναν και επέδωσαν δυο ψηφίσματα, για το Κυπριακό και την κατάσταση στην περιοχή, σε εκπρόσωπο των βάσεων.