Ακάρ: Οι Ελληνες πολιτικοί είναι μυθομανείς, τους ευχόμαστε περαστικά

Ακάρ: Οι Ελληνες πολιτικοί είναι μυθομανείς, τους ευχόμαστε περαστικά
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ Glomex

Κάτι περισσότερο από προκλητικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αξάμ, προειδοποίησε την Αθήνα ότι «εάν εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς αυτό σημαίνει ότι θέτει το εαυτόν της εκτός των συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων» όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπονοώντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου Πρ. Παυλόπουλου είπε “ο πρώην πρόεδρος μιας χώρας υπερασπίζεται την Τριπολιτσά, δηλαδή τη σφαγή. Υπάρχουν Αλβανοί, Τούρκοι, Εβραίοι άμαχοι και Έλληνες μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Αν είσαι άνθρωπος δεν υπερασπίζεσαι τη σφαγή. Οι Έλληνες παρέμειναν υπό οθωμανική κυριαρχία για 400 χρόνια. Αλλά δεν έχασαν τη γλώσσα ή τη θρησκεία τους. Τώρα, το ίδιο έθνος, κατηγορεί ένα έθνος που συμπεριφέρεται έτσι εδώ και 400 χρόνια, για διώξεις και γενοκτονία! Λένε στους ανθρώπους στη Δυτική Θράκη “δεν είστε Τούρκοι”. Υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από ορθόδοξους!».

“Το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, το άρθρο 14 της Ειρηνευτική Διάσκεψης των Παρισίων λέει ότι τα νησιά υπό μη στρατιωτικό καθεστώς δεν μπορούν να εξοπλιστούν. Δεν μπορείτε να στρατιωτικοποιήσετε αυτά τα νησιά. Εάν το κάνετε αυτό, σημαίνει ότι θέτετε τον εαυτό σας εκτός συμφωνιών” είπε χαρακτηριστικά.

“Οι παρενοχλήσεις και οι προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο συνεχίζονται. Λαμβάνουμε μέτρα εναντίον τους. Στις 22 Αυγούστου, ένα αμερικανικό αεροπλάνο πετούσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ και εμείς τους προστατεύαμε. Ήρθαν ελληνικά αεροπλάνα και μας αναχαίτησαν, αυτό σημαίνει «εχθρική μεταχείριση.» Το μεταφέραμε στο ΝΑΤΟ, αλλά μας είπαν «δεν ξέραμε ότι ήταν τουρκικό αεροπλάνο.»

“Το πιο σημαντικό μας πρόβλημα είναι ότι οι δυτικές χώρες δεν είναι αντικειμενικές. Παρ’ όλα αυτά λέμε “ειρήνη”, λέμε “διάλογο”, λέμε “κρατήστε το χέρι της ειρήνης που έχουμε απλώσει”. Ενώ πιέζουμε με τη διπλωματία μέχρι το τέλος, παίρνουμε κάθε είδους μέτρα στο πεδίο. Υπάρχουν τριγωνικές συνομιλίες με την Ελλάδα: Συμβουλευτικές, οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και απεμπλοκής (deconfliction) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Είπαμε ότι περιμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση ΜΟΕ. Έχουν περάσει δύο χρόνια. Δεν ήρθαν. Μετά βγαίνουν και λένε “διάλογος”. Πώς θα γίνει αυτό;” ρωτά ο Ακάρ.

“Οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι διέσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Ωστόσο, μετέτρεψαν το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων. Οι τρομοκράτες που έχουμε συλλάβει περιγράφουν λεπτομερώς τον καταυλισμό του Λαυρίου, οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο στρατόπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, βίντεο, φωτογραφίες, δηλώσεις και έγγραφα. Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα με κάθε ευκαιρία. Προσπαθούν να κηλιδώσουν την Τουρκία. Αυτό έχει γίνει πλέον ασθένεια. Το όνομά του στην ιατρική βιβλιογραφία είναι «Μυθομανία». Τόσο που πιστεύουν και οι ίδιοι το ψέμα. Τους ευχόμαστε περαστικά” συνεχίζει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα