Ακάρ: “Οι Έλληνες πολιτικοί ξυπνούν και κοιμούνται με τη λέξη Τουρκία”

Ακάρ: “Οι Έλληνες πολιτικοί ξυπνούν και κοιμούνται με τη λέξη Τουρκία”
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Χουλουσί Ακάρ έπιασε το νήμα της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας από εκεί που το άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάθε μέρα και μία τοποθέτηση για την Ελλάδα από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τουρκίας.

Την Παρασκευή ήταν η σειρά του Υπουργού Αμυνας (και δελφίνου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πολιτικός εξέφρασε την προτίμησή του στο διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο χωρών αλλά στη συνέχεια έκανε λόγο για “δίκαιη κατανομή του πλούτου στο Αιγαίου”.

Η επίθεση συνεχίστηκε ως εξής: “Θέλουμε να ακολουθήσουμε το διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. Αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Κάποιοι πολιτική στην Ελλάδα ξυπνάνε το πρωί και κοιμούνται το βράδυ με τη λέξη Τουρκία στο στόμα τους”.

“Ολα αυτά” συνέχισε” έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ελληνικό.Οι ενέργειες είναι προκλητικές. Αναμένουμε να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό κλίμα για διάλογο σε επικοδομητικό περιβάλλον. Συνεχίζουν όμως να επισκέπτονται νησιά κοντά στην Τουρκία”.

“Εξοπλίζουν ταυτόχρονα τα νησιά. Σε αυτές τις ενέργειες έχουμε απαντήσει και θα το ξανακάνουμε. Σιωπηλοί δεν θα παραμείνουμε. Ούτε θα πούμε “ναι” σε κάποιο τετελεσμένο γεγονός. Η Τουρκία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά για την ειρήνη. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουμε κατανοητοί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα