Αλ Ζαουάχρι: ”Η τζιχάντ κατά της Δύσης θα συνεχιστεί”

default image

Η δολοφονία του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Μπιν Λάντεν δεν στέκεται εμπόδιο στα μελλοντικά σχέδια της οργάνωσης. Ο Αλ Ζαουάχρι, δηλώνει ότι ο ιερός πόλεμος κατά της Δύσης θα συνεχιστεί.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά της Δύσης. Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι δήλωσε ότι μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντιμετωπίζουν μία εξέγερση μουσουλμάνων.

Ο Αλ Ζαουάχρι σημειώνει ότι ”Οφείλουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της τζιχάντ για να διώξουμε τους εισβολείς από τη γη του Ισλάμ”.

Το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματός του αφιερώνεται στον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο οίκημα όπου διέμενε στην πόλη Αμποταμπάντ.

”Μετά το θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα η Αμερική πίστευε ότι θα απαλλαχθεί από εμάς. Σήμερα, χάρη στον Θεό, δεν αντιμετωπίζει ένα άτομο ή μια ομάδα αλλά ένα έθνος που εξεγείρεται, το οποίο ξύπνησε από τον ύπνο του σε μια αναγέννηση της τζιχάντ”, προσθέτει.

”Τώρα χαίρεστε για το μαρτύριο του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιερού πολεμιστή, αλλά θα το μετανιώσετε” υπογραμμίζει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

Οι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Συρία αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό κατά των ΗΠΑ, λέει ο Αλ Ζαουάχρι, καλώντας τη νεολαία του Πακιστάν να ακολουθήσει το παράδειγμα των νέων στα αραβικά έθνη που επιζητούν να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους.

Ωστόσο, καλεί τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να τη βάλουν σε κίνδυνο, όπως, πλήθη σε τεμένη, αγορές ή δημόσιους χώρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα