Άλεξ Τζόουνς: Θα πληρώσει ακριβά τις θεωρίες συνωμοσίας για τη σφαγή στο Σάντι Χουκ

Άλεξ Τζόουνς: Θα πληρώσει ακριβά τις θεωρίες συνωμοσίας για τη σφαγή στο Σάντι Χουκ
Ο ακροδεξιός Άλεξ Τζόουνς Briana Sanchez/Austin American-Statesman via AP, Pool

Δικαστήριο του Τέξας δικαίωσε τους γονείς 6χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του στο μακελειό του 2012, επιδικάζοντας το ποσό των 4 εκατομμυρίων στον ακροδεξιό συνωμοσιολόγο που διέσπειρε ψευδείς πληροφορίες περί "σκηνοθετημένης" σφαγής.

Αποζημίωση ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα 150 που ήταν το αρχικό ποσό αξίωσης, καλείται να πληρώσει ο Άλεξ Τζόουνς για τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012.

Η σφαγή στο Νιούτον του Κονέκτικατ σόκαρε την Αμερική, ωστόσο ο Τζόουνς υποστήριζε ότι ήταν “σκηνοθετημένη” από αντιπάλους της οπλοκατοχής και ότι παιδιά και γονείς ήταν ηθοποιοί. Στη σφαγή αυτή έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι: 20 μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και έξι ενήλικες.

Οι γονείς ενός θύματος που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 6 ετών από τους πυροβολισμούς, είχαν ζητήσει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια από τον ακροδεξιό ιδρυτή του Infowars, στη δίκη που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Τέξας, λέγοντας πως έχουν υποστεί παρενόχληση και συναισθηματική φόρτιση λόγω παραπληροφόρησης.

Ο Τζόουνς, ο οποίος δεν βρισκόταν στο δικαστήριο όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, έχει ήδη χάσει μια σειρά από υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησαν αρκετοί από τους γονείς των θυμάτων, αφού δεν προσκόμισε έγγραφα και μαρτυρίες.

Αυτή, όμως, είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο αποφάσισε και επιδίκασε αποζημίωση.

Πριν από την απόφαση της Πέμπτης, δικηγόρος των εναγόντων αποκάλυψε ότι ο δικηγόρος του Τζόουνς του είχε στείλει μηνύματα από το τηλέφωνο του πελάτη του.

Παράλληλα, την περασμένη Τετάρτη, ο Τζόουνς είχε ανακαλέσει αναγνωρίζοντας ότι η επίθεση στο Σάντι Χουκ ήταν “100% αληθινή” και ζητώντας συγγνώμη που “πλήγωσε τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων”.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των γονέων, οι ίδιοι φέρονται να αναγκάστηκαν να προσλάβουν ιδιωτική ασφάλεια για τη δίκη ανησυχώντας πως οι οπαδοί του Τζόουνς θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να τους βλάψουν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την κατάθεση ιατροδικαστή, οι γονείς έπασχαν από “σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες”, παρόμοια με αυτή που υποφέρουν οι στρατιώτες του πεδίου μάχης ή ανήλικα θύματα κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος, κήρυξε πρόσφατα σε πτώχευση τον ιστότοπό Infowars. Με την προσφυγή στο λεγόμενο «κεφάλαιο 11» του πτωχευτικού κώδικα, ο Τζόουνς μπορεί να παγώσει τις διαδικασίες ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, ώστε να του δοθεί χρόνος να αναδιαρθρώσει τις εταιρείες του, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία. Η κήρυξη πτώχευσης αφορά επίσης τις εταιρείες Alexander (σ.σ. από το πλήρες όνομά του), Jones IWHealth και Prison Planet TV.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα