Αλγερία: Συνεχίζονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις παρά την υποχώρηση του Μπουτεφλίκα

Αλγερία: Συνεχίζονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις παρά την υποχώρηση του Μπουτεφλίκα
Διαδήλωση κατά του προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στο Αλγέρι AP

Συνεχίζονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αλγερία παρά την υποχώρηση Μπουτεφλίκα - Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζει την απόφαση του Αλγερινού προέδρου να υποχωρήσει

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν “χαιρέτισε” σήμερα την απόφαση του προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να μην είναι υποψήφιος για πέμπτη προεδρική θητεία, λέγοντας ότι έτσι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία της χώρας. Ο γάλλος πρόεδρος έκανε έκκληση για μεταβατική περίοδο “λογικής διάρκειας” χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοεί με αυτό.

“Χαιρετίζω την αξιοπρέπεια με την οποία ο λαός και κυρίως η αλγερινή νεολαία μπόρεσε να εκφράσει τις ελπίδες του, την επιθυμία του για αλλαγή καθώς και τον επαγγελματισμό των δυνάμεων ασφαλείας”, δήλωσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του του Τζιμπουτί Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ.

Ταυτόχρονα, πολλές εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, τις οποίες χαρακτηρίζουν «πανουργία» της εξουσίας με στόχο να παραταθεί επ’ αόριστον η τέταρτη θητεία του αρχηγού του κράτους.

«Οι φοιτητές αντιστέκονται στην παράταση της 4ης θητείας!» φωνάζουν οι διαδηλωτές που κρατούν πολλές σημαίες, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές άρχισαν πορεία σε μια από τις κύριες αρτηρίες του κέντρου του Αλγερίου, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου, ενός εμβληματικού κτιρίου στην καρδιά της πρωτεύουσας.

«Πρέπει να σωθεί ο λαός, όχι η εξουσία», «Όχι τεχνάσματα, Μπουτεφλίκα», φωνάζουν ακόμα οι φοιτητές, οι οποίοι διαδηλώνουν για τρίτη διαδοχική Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα