Αλβανικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι – Το βαρύ παρελθόν

Διαβάζεται σε 4'
Αλβανικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι – Το βαρύ παρελθόν
Πυροβολισμοί έξω από κλαμπ στο Γκάζι EUROKINISSI

Το προφίλ του καταζητούμενου για τους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι ξεδιπλώνουν Αλβανικά ΜΜΕ. Είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών μετά από ληστεία σε βενζινάδικο στην Αυλώνα. Νέο βίντεο ντοκουμέντο.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης για τον τραυματισμό των τριών Κρητικών από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι, που δίνουν περαιτέρω στοιχεία για το προφίλ του δράστη της επίθεσης.

Όπως γράφει το αλβανικό top-channel.tv, πρόκειται για τον 37χρονο Nardi Ismet Idrizi, που καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος δράστης του τραυματισμού με όπλο τριών Ελλήνων πολιτών στην περιοχή Γκάζι στην Αθήνα.

«Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά ομάδα νεαρών μετά από συμπλοκή έξω από μπαρ. Νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε και τον φίλο του Emiliano Jakupi, ο οποίος βρισκόταν στο όχημα και ήταν η αιτία που ξεκίνησε τη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Ο δεύτερος, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι δεν πυροβόλησε κατά των θυμάτων, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι αρχές. Ο Emiliano Jakupi αναζητούνταν και για ένα άλλο γεγονός που συνέβη πριν από 9 μήνες, αυτό της εκτέλεσης του Αλβανού υπηκόου Pëllumb Islami στην περιοχή Νέο Ηράκλειο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το προφίλ του δράστη

Το δημοσίευμα παραθέτει και φωτογραφία του Nardi Ismet Idrizi που εξακολουθεί να καταζητείται από τις ελληνικές αρχές, ενώ ο οδηγός του τζιπ συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (18/12).

top-channel.tv

«Ο Idrizi έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα και έχει επιστρέψει. Το 2012 ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για ένοπλη ληστεία στην Αυλώνα» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Γνωστός και ως Fatbardh Idrizi, τον Αύγουστο του 2012 λήστεψε 350 χιλιάδες σε βενζινάδικο στην Αυλώνα και άνοιξε πυρ κατά της περιπολίας της αστυνομίας, όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί Isuf Lamaj και Besnik Brahimaj» προσθέτει.

top-channel.tv

«Ο αδερφός του, Leonard Idrizi, ήταν μέλος της συμμορίας Coles και σκοτώθηκε. Μετά τον θάνατό του πήρε το όνομα του αδελφού του.» σημειώνει το top-chanel.tv.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Top Channel στην Ελλάδα, Artur Bibe, το 2022 έγινε γνωστό ότι αυτό το άτομο επωφελήθηκε από μείωση ποινής στις φυλακές Fier το 2020, αφού η Εισαγγελία διεξήγαγε έρευνα για κατάχρηση εξουσίας σε αυτή τη φυλακή.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση

Τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το αιματηρό περιστατικό κατέγραψαν κάμερα ασφαλείας.

Σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το Mega, φαίνονται τα θύματα να κείτονται αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα, ενώ δεν έχουν προλάβει να φτάσουν στο σημείο ούτε οι αστυνομικοί, αλλά ούτε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Γκάζι: Βαρύ κατηγορητήριο για τον συλληφθέντα – Τι υποστηρίζει

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο 33χρονος που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι το περασμένο Σάββατο, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σε βάρος του άνδρα Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο συνεπιβάτης του οχήματος τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε ο δράστης των πυροβολισμών κατά τριών νεαρών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστηρίζει

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτρια η οποία είχε ζητήσει τη σύλληψη του μετά την ταυτοποίησή του. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε εμπλοκή στο περιστατικό. Ειδικότερα, εμφανίζεται να λέει ότι χαστούκισε τον ένα Κρητικό καθώς ο τελευταίος τον έβρισε. Επίσης, ανάφερε ότι δε γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο, δηλώνοντας σοκαρισμένος για το περιστατικό.

Κατά τη συνήγορό του, ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα