Amber Heard: Η ηθοποιός πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας, κατέθεσε ψυχολόγος

Amber Heard: Η ηθοποιός πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας, κατέθεσε ψυχολόγος
H Άμπερ Χερντ AP

Μια ψυχολόγος που ειδικεύε σε θέματα βίας μεταξύ συντρόφων, κλήθηκε να καταθέσει στην δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, που υπέβαλε ο Τζόνι Ντεπ, κατά της Άμπερ Χερντ.

Η Σάνον Κάρι, μία εμπειρογνώμονας σε θέματα βίας, κατέθεσε στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, που υπέβαλε ο Τζόνι Ντεπ, κατά της Άμπερ Χερντ, αποκαλύπτωντας πως η ηθοποιός πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βιρτζίνια, η μάρτυρας του Ντεπ, μιλώντας για την Χερντ, αναφέρθηκε σε δύο ψυχιατρικές διαγνώσεις, για οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας. Η ψυχολόγος δήλωσε στη συνέχεια πως η διάγνωση προήλθε από την εξέταση των προηγούμενων ψυχολογικών αξιολογήσεων της Χερντ.

H Amber Heard AP

Η ψυχολόγος, όπως αναφέρει ο Guardian, περιέγραψε την 36χρονη ως αντιδραστική, υπερβολικά δραματική, ενώ δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε λέξεις όπως “μαγική” και “υπέροχη” για να περιγράψει καταστάσεις στις οποίες βρισκόταν. “Η Χέρντ βρισκόταν πάντα μεταξύ πριγκίπισσας και θύματος“, είπε η Κάρι.

“Όσο εκλεπτυσμένοι, χαριτωμένοι και κοριτσίστικοι και αν παρουσιάζονται αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ καταστροφικοί, ασταθείς και απρόβλεπτοι και να διακατέχονται από μια τάση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής“, δήλωσε η Κάρι.

Η ψυχολόγος είπε στη συνέχεια πως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας αντιπροσωπεύει μια “ασταθή προσωπικότητα, που περιμένει την απόρριψη, δυσκολεύεται στην οργάνωση και χαρακτηρίζεται σκληρότητα προς τους λιγότερο ισχυρούς ανθρώπους”, ανέφερε η ψυχολόγος.

Κατά την Κάρι, τα άτομα που πάσχουν από αυτές τις διαταραχές ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εικόνα, αναζητούν την προσοχή και είναι επιρρεπή στην μετάθεση της ευθύνης, με πολύ καταπιεσμένο θυμό που μπορεί να εκτονωθεί. “Οποιοσδήποτε κι αν επιχειρούσε μια στενή σχέση με μια τέτοια προσωπικότητα, πιθανότατα θα κατέληγε από είδωλο στο σκουπιδοτενεκέ“, τόνισε.

Τζόνι Ντεπ Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

Τι είναι η οριακή διαταραχή προσωπικότητας

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας, σχετίζεται με έντονη συναισθηματική αστάθεια και την κυκλοθυμία. Το άτομο που πάσχει από την συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζει έλλειψη σταθερότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις και παρορμητικότητα.

Τα συναισθήματα των ατόμων αυτών κυμαίνονται από έντονο ενθουσιασμένο σε ακραίο θυμό. Πολλές φορές ο αυτοτραυματισμός είναι ένα έκδηλο σύμπτωμα, ενώ η απόπειρα αυτοκτονίας είναι αρκετά πιθανή, ειδικότερα σε περιπτώσεις χωρίς προηγούμενη φροντίδα και αποτελεσματική θεραπεία.

Η διαταραχή μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλές όψεις της ζωής του ατόμου, κάτι που συνεπάγεται δυσκολίες στη διατήρηση σχέσεων στη δουλειά, στο σπίτι και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Τι είναι η οιστριονική ή δραματική διαταραχή της προσωπικότητας

Οι ασθενείς με ιστριονική χαρακτηρίζονται από την υπερβολική συναισθηματικότητα και την αδιάκοπη επιζήτηση της προσοχής. Τείνουν να είναι εξαρτημένοι και ανώριμοι. Οι ασθενείς αυτοί είναι συχνά ανίκανοι να διατηρήσουν βαθιές, μακροχρόνιες δεσμεύσεις σε μια σχέση.

Άτομα που πάσχουν από την συγκεκριμένη διαταραχή εκφράζονται υπερβολικά έντονα, τόσο στον λόγο όσο και στην κίνηση. Έχουν την τάση να συμπεριφέρονται με θεατρικό και υπερβολικό τρόπο, αποσκοπώντας να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω τους.

Επιπλέον, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή τους. Τα άτομα αυτά αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες, που θα τους ενθουσιάσουν και θα τους βγάλουν από τη ρουτίνα τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα