Το Ισραήλ όπως οι Ναζί, τα αμερικανικά πανεπιστήμια ξεσκεπάζουν την υποκρισία…

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου AP / Pool @Jacquelyn Martin

Την ώρα που ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να  ολοκληρώσει τη σφαγή, με την εισβολή στη Ράφα κι ο ΟΗΕ προειδοποιεί για νέα,  επικείμενη, ανθρωπιστική καταστροφή, τα παιδιά των αμερικανικών πανεπιστημίων ξεσκεπάζουν τη δυτική υποκρισία…

Στις 7 Οκτωβρίου 2023 μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, επιτέθηκαν σε φεστιβάλ μουσικής και σκόρπισαν τον όλεθρο. Απολογισμός, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Νετανιάχου, 260 νεκροί και πολλοί όμηροι.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο στρατός του Ισραήλ βομβαρδίζει από ξηράς , θαλάσσης και αέρος και καταστρέφει συστηματικά τη λωρίδα της Γάζας. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός ανεβάζει τους νεκρούς κοντά στις 35.000, χώρια οι τραυματίες και η διάλυση  όλης της κατοικημένης περιοχής.

Νεκροί Ισραηλινοί 260, νεκροί Παλαιστίνιοι 35.000. Η αναλογία ένας(μία) προς 135. Η ζωή ενός Ισραηλινού αξίζει όσο 135 Παλαιστινίων.

Η απάντηση της κυβέρνησης Νετανιάχου είναι αυτό που οι δυτικοί ηγέτες αποκαλούν, υποκριτικά, «ασύμμετρη» και «δυσανάλογη». Πρόκειται για ευφημισμό, παίζουν με τις λέξεις. Αυτό που δεν τολμούν να  πουν είναι ότι μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί μεθόδους τρομοκρατικής οργάνωσης. Ένα οργανωμένο κράτος συμπεριφέρεται 135 φορές χειρότερα από την Χαμάς.

Για να το πούμε με ιστορικούς όρους, το σημερινό Ισραήλ, κατά τραγική ιστορική αναλογία, συμπεριφέρεται όπως οι Ναζί στις χώρες που κατείχαν. Για παράδειγμα, το 1943 στα Καλάβρυτα οι Έλληνες αντάρτες σκότωσαν 78  στρατιώτες της Βέρμαχτ και οι Γερμανοί 800 Έλληνες. Τα τότε γερμανικά αντίποινα είναι αναλογικά «ηπιότερα» από αυτά που υιοθετεί σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Και αυτό είναι το τραγικότερο όλων. Πριν από οκτώ και πλέον δεκαετίες οι Εβραίοι ανά τον κόσμο υπέστησαν το βαρύτερο έγκλημα της ιστορίας(Ολοκαύτωμα). Σήμερα το κράτος του Ισραήλ  εξολοθρεύει  χιλιάδες Παλαιστινίους, των οποίων τη γη κατέχει.

Η δημοκρατική Δύση παρακολουθεί αμέτοχη. Που και που κάποιοι ηγέτες της κάνουν δηλώσεις ισορροπίας και υποκρισίας. Τις οποίες ο Νετανιάχου και οι υπουργοί του γράφουν στα ματωμένα παπούτσια τους.

Αυτή η φρικτή πραγματικότητα οδηγεί και σε φωτεινά παραδείγματα αντίστασης. Λιγοστά, αλλά πολύ χαρακτηριστικά. Όπως οι μικρές εξεγέρσεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Στα οποία φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την Αστυνομία και προοδευτικοί καθηγητές με απολύσεις και απειλές, δηλαδή ένα είδος σύγχρονου μακαρθισμού, εφτά και πλέον δεκαετίες μετά τον «πρωτότυπο».

Τα παιδιά των αμερικανικών πανεπιστημίων σώζουν την τιμή της Δύσης. Τώρα που ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να  ολοκληρώσει τη σφαγή, με την εισβολή στη Ράφα. Τώρα που ο ΟΗΕ προειδοποιεί για νέα,  επικείμενη, ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα που δυτικοί ηγέτες επαναλαμβάνουν τις «εκκλήσεις» τους, με τις οποίες ο Νετανιάχου γελάει.

Αυτά τα παιδιά των αμερικανικών πανεπιστημίων ξεσκεπάζουν τη δυτική υποκρισία. Και είναι οι μεγαλύτεροι κατήγοροι του Νετανιάχου, που περιφρονεί ακόμα και Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο τον περιμένει ως εγκληματία πολέμου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα