Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 ξανά πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 ξανά πάνω από την κορεατική χερσόνησο
Φωτογραφία αρχείου AP

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τη Σεούλ πραγματοποιούν εκ νέου αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52, με πυρηνικά όπλα.

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52, με πυρηνικά όπλα, συμμετέχουν σε νέες κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τη Σεούλ, σε επίδειξη δύναμης κατά της Βόρειας Κορέας ως μέρος της αποτροπής της Πιονγκγιάνγκ από τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα βομβαρδιστικά B-52 συμμετέχουν σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πάνω από την κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, μεταδίδει το Associated Press.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ήταν η πρώτη ανάπτυξη αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 στη χερσόνησο μέσα σε ένα μήνα και ότι οι ασκήσεις «αποδεικνύουν την ισχυρή αποφασιστικότητα της Σεούλ και της Ουάσιγκτον και την τέλεια ετοιμότητά τους να απαντήσουν γρήγορα και συντριπτικά σε οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα».

Η Νότια Κορέα και ο αμερικανικός στρατός έχουν επεκτείνει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους ως απάντηση στις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Πιονγκγιάνγκ αντιλαμβάνεται τέτοιες ασκήσεις ως προκλήσεις που δείχνουν την πρόθεση του αντιπάλου να επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα.

Μια μέρα μετά την τελευταία πτήση βομβαρδιστικών Β-52 πάνω από την χερσόνησο, στις 6 Μαρτίου, η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε ότι η χώρα της ήταν έτοιμη να αναλάβει «ταχεία και εκτεταμένη δράση» κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα