Αμερικανικές εκλογές: Αριζόνα και Ουισκόνσιν επικυρώνουν τη νίκη του Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές: Αριζόνα και Ουισκόνσιν επικυρώνουν τη νίκη του Μπάιντεν
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν AP

Ακόμα μία νομική προσπάθεια του Τραμπ έπεσε στο κενό, με την Αριζόνα να απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί νοθείας και να επικυρώνει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Το ίδιο και στο Ουισκόνσιν.

Η Αριζόνα επικύρωσε το βράδυ της Δευτέρας τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακόμη δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του.

“Σήμερα υπογράψαμε την επικύρωση των εκλογών του 2020 στην Αριζόνα”. ανέφερε μέσω του Twitter ο Νταγκ Ντάσεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής η οποία πέρασε για πρώτη φορά στους Δημοκρατικούς μετά από περίπου 25 χρόνια.

Ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά μόλις 10.457 ψήφων σε σύνολο περίπου 3,5 εκατομμυρίων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του Γουινσκόνσιν επιβεβαίωσε το αρχικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, με βάση το οποίο ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται νικητής απέναντι στον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε τη νίκη του Μπάιντεν, αφού έγινε ανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες της Πολιτείας.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η Αριζόνα επικύρωσε και τη νίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μαρκ Κέλι στις εκλογές αυτές.

Η επικύρωση των αποτελεσμάτων δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα σταματήσουν οι προσφυγές στα δικαστήρια, γιατί η νομοθεσία της Αριζόνας εν προκειμένω επιτρέπει στους υποψηφίους να αμφισβητούν δικαστικά τα αποτελέσματα ακόμη και μετά την επικύρωσή τους.

Από τις αμφίρροπες Πολιτείες τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν, η μοναδική που δεν έχει επικυρώσει ακόμη τα αποτελέσματα είναι το Γουισκόνσιν, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα