Αμερικανικές εκλογές: Για νομικές μάχες ετοιμάζεται ο Τραμπ, όσο παγιώνεται το προβάδισμα Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές: Για νομικές μάχες ετοιμάζεται ο Τραμπ, όσο παγιώνεται το προβάδισμα Μπάιντεν
Τηλεόραση στον Λευκό Οίκο δείχνει την ομιλία του Τζο Μπάιντεν AP

Ενώ το Ουισκόνσιν κατοχυρώνεται στον Μπάιντεν η ομάδα του προέδρου ζητά επανακαταμέτρηση και παύση της διαδικασίας σε Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια

Συνεχίζεται το θρίλερ στις αμερικανικές εκλογές με τον Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινά δικαστικό αγώνα σε βάρος της διαδικασίας σε κρίσιμες πολιτείες.

“Άσχημα πράγματα συμβαίνουν στην Πενσυλβένια. Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να εξαφανίσουν και να περιορίσουν τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών. Ο πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του μάχονται για να βάλουν ένα τέλος σε αυτό”, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζάστιν Κλάρκ.

“Υποβάλλουμε μήνυση για να σταματήσουμε τους Δημοκρατικούς από την απόκρυψη της διαδικασίας καταμέτρησης από τους αντιπροσώπους μας, των οποίων η δουλειά είναι να βεβαιωθούν ότι κάθε ψήφος καταμετράται και καταμετράται μία φορά”, ανέφερε ο Κλαρκ αιτιολογώντας την αγωγή που κατατέθηκε προκειμένου να παγώσει η διαδικασία.

Η ομάδα του Αμερικανού Προέδρου, θα προσφύγει επίσης στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την παρέμβασή του για μία εκκρεμή υπόθεση έφεσης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβάνια, με την οποία επέτρεπε την καταμέτρηση ψήφων μετά την ημέρα των εκλογών.

Αγωγή για το πάγωμα της καταμέτρησης κατέθεσε ο Τραμπ και στο Μίσιγκαν και εδώ με το πρόσχημα της παρεμπόδισης των αντιπροσώπων από την παρακολούθηση της διαδικασίας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη της καμπάνιας του Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, η κατάθεση αυτής της αγωγής δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Νωρίτερα, άλλωστε, το επιτελείο του Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση στην πολιτεία του Γουισκόνσιν, την οποία ο Μπάιντεν κέρδισε με ποσοστό μικρότερο της μονάδας.

Παγιώνει το προβάδισμά του ο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, ο υπουψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, παγιώνει το προβάδισμά του.

Έχοντας κερδίσει την κρίσιμη πολιτεία του Γουισκόνσιν, συγκεντρώνει συνολικά 237 εκλέκτορες έναντι 214 του Τραμπ.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν, θα έχει 253, και θα απομένουν η Νεβάδα και η Αριζόνα για να επισφραγίσουν την εκλογή του

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα