Αμερικανικές εκλογές: “Κλειστά” μικρόφωνα για να αποφεύγονται οι διακοπές στο δεύτερο debate

Αμερικανικές εκλογές: “Κλειστά” μικρόφωνα για να αποφεύγονται οι διακοπές στο δεύτερο debate
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν AP

Μετά το χάος στο πρώτο debate με τις συνεχείς διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ στο Τζο Μπάιντεν, η αρμόδια επιτροπή πήρε τα μέτρα της.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου debate για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ήταν πασιφανές ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να δημιουργήσει χάος διακόπτοντας σε κάθε ευκαρία τον Τζο Μπάιντεν.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Στο δεύτερο-και τελευταίο-debate που θα διεξαχθεί το ξημέρωμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) η επιτροπή διεξαγωγή της τηλεμαχίας πήρε την απόφαση να κλείνει τα μικρόφωνα ενώ ο ένας εκ των δύο θα τοποθετείται. Κοινώς αυτός που θα διακόπτει, δεν θα ακούγεται.

Η απόφαση της επιτροπής-όπως σημειώνει το CNN- ήταν ομόφωνη και πάρθηκε, όπως τονίστηκε αρμοδίως, “όχι για να επιβάλλουμε κάποιου είδους λογοκρισία αλλά για να βοηθήσουμς τη διαδικασία και να ακουστούν καθαρά οι θέσεις των υποψηφίων”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φυσικά δεν παρέλειψε να εκφράσει τη διαφωνία του: “Θα συμμετάσχω αλλά μου φαίνεται τρομερά άδικο” ενώ ο επικεφαλής της καμπάνιας του ήταν πιο επιθετικός: “Ολα γίνονται για να προωθηθεί ο αγαπημένος τους υποψήφιος, που είναι ο Μπάιντεν. Ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, κάποιος μετακινεί τα γκολπόστ. Και αυτό είναι απαράδεκτο”.

Οπως και να έχει πάντως, ο κύβος ερρίφθη. Κατά τη διάρκεια των δίλεπτων τοποθετήσεων, το μικρόφωνο του υποψηφίου που θα ακούει, θα είναι κλειστό. Οι θεματικές, όπως ανακοινώθηκαν, θα είναι η μάχη κατά του κορονοϊού, η αμερικανική οικογένεια, ο ρατσισμός, η κλιματική αλλαγή, η εθνική ασφάλεια και η ηγεσία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα