Αμερικανικές εκλογές: Το πρόγραμμα των 100 ημερών του Τραμπ

Αμερικανικές εκλογές: Το πρόγραμμα των 100 ημερών του Τραμπ

"Θα καθαρίσουμε τον βάλτο της Ουάσινγκτον και θα τον αντικαταστήσουμε από μια νέα κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και για τον λαό. Ιδού το πρόγραμμα δράσης των 100 ημερών για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της" λέει ο Ντόναλντ Τραμπ

Τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του, είχε παρουσιάσει πριν λίγες ημέρες ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ πριν επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές, σε ένα πρόγραμμα που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε βάθος δεκαετίας.

Στην προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορική πόλη Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβανίας, μία από τις τελευταίες που πραγματοποίησε, ο Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας εξήγησε αναλυτικά το πρόγραμμα των "100 ημερών", τις πρώτες αποφάσεις που θα λάβει εάν εκλεγεί πρόεδρος. Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα πάντως τα έχει ήδη αναφέρει, τους προηγούμενους μήνες.

Αφού είπε ότι ο ίδιος αντιπροσωπεύει τη ρήξη με την καθεστηκυία τάξη, υποσχέθηκε ότι θα προσφύγει εναντίον των γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, χαρακτηρίζοντάς τις "ψεύτρες". Πρόσθεσε επίσης μια νέα απειλή στην κριτική που ασκεί στα μέσα ενημέρωσης τα οποία, όπως λέει, στηρίζουν τη Χίλαρι Κλίντον και δεν καλύπτουν επί ίσοις όροις τη δική του προεκλογική εκστρατεία.

"Προσπαθούν απελπισμένα να καταπιέσουν την ψήφο μου και τη φωνή του αμερικανικού λαού. Ένα παράδειγμα της δομής εξουσίας που πολεμώ είναι η AT&T που προσπαθεί να αγοράσει την Time Warner και κατά συνέπεια το CNN. Αυτή η συμφωνία δεν θα εγκριθεί από την κυβέρνησή μου γιατί συνιστά υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια λίγων", είπε ο Τραμπ.

"Θα καθαρίσουμε τον βάλτο της Ουάσινγκτον και θα τον αντικαταστήσουμε από μια νέα κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και για τον λαό. Ιδού το πρόγραμμα δράσης των 100 ημερών για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της. Είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και των Αμερικανών ψηφοφόρων και ξεκινά από την επιστροφή της εντιμότητας και της υπευθυνότητας στην Ουάσινγκτον", συνέχισε.

Ο Τραμπ επιθυμεί να οριστεί συγκεκριμένος αριθμός θητειών για τα μέλη του Κογκρέσου, ώστε να ανανεωθεί η πολιτική σκηνή. Στον οικονομικό τομέα, θα επαναδιαπραγματευτεί τη Nafta (τη βορειοαμερικανική συνθήκη ελευθέρου εμπορίου) και θα εγκρίνει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP (Σύμπραξη των χωρών του Ειρηνικού).

Παράλληλα, θα εντείνει την παραγωγή των ορυκτών πηγών ενέργειας και θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο του προγράμματός τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο νόμος για την υγεία που επέβαλε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο αποκαλούμενος και Obamacare, θα καταργηθεί ενώ τα επόμενα δέκα χρόνια θα επενδυθεί 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε έργα υποδομών. Ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι θα απλουστεύει τον φορολογικό κώδικα, θα μειώσει τους φόρους της μεσαίας τάξης και θα καταστήσει πιο προσιτά τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Δείτε πώς το NEWS 247 κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις αμερικανικές εκλογές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές, Εκλογές ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν την πλειοψηφία στη Γερουσία

Φάρατζ: Ημέρα Brexit για τις ΗΠΑ;

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μέριλαντ ψήφισε... τον πατέρα του

SHARE:

24Media Network