Αμετανόητος Μπολσονάρο: "Και λοιπόν; Θρηνώ τους νεκρούς, τι άλλο να κάνω;"

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο (AP Photo / Eraldo Peres)
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο (AP Photo / Eraldo Peres) AP

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, εμφανίστηκε γι' ακόμη μία φορά προκλητικός τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να κάνει θαύματα αναφορικά με τους θανάτους λόγω του COVID-19.

Η Βραζιλία υποφέρει από την πανδημία του κορονοϊού. Πάνω από 5.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ξεπερνώντας μάλιστα τα θύματα της Κίνας. Στις πληγείσες περιοχές ως εκ τούτου, όπως στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, οι εικόνες σοκάρουν, αφού στήνονται ομαδικοί τάφοι.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, φέρεται εντελώς ανεύθυνα. Όχι μόνο επιμένει να μειώνει τη σημασία του COVID-19, να μην λαμβάνει μέτρα, και να παρουσιάζεται ανέμελος σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του, αλλά πλέον και οι δηλώσεις του προκαλούν.

Την Τρίτη ερωτηθείς από τα ΜΜΕ για το ρεκόρ στους θανάτους, εκείνος εντελώς κυνικά απάντησε: "Και λοιπόν; Θρηνώ τους θανάτους, τι άλλο να κάνω; Το όνομά μου είναι Μεσσίας (το μεσαίο του όνομα), αλλά δεν μπορώ να κάνω θαύματα".

Οι πολίτες ανησυχούν έντονα για την κατάσταση παρουσιάζοντας τον πρόεδρο της Βραζιλίας ως ένα άτομο ανάξιο εμπιστοσύνης ή σαν τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα. Πάντως, ο κορονοϊός συνεχίζει να δείχνει τα "δόντια" του ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βραζιλία
SHARE:

24Media Network