Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο που μετέφερε τη Μέρκελ

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο που μετέφερε τη Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ AP

Μία τεχνική βλάβη ανάγκασε το κυβερνητικό Airbus που μετέφερε την γερμανίδα καγκελάριο στη σύνοδο της G20 στην Αργεντινή, να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία.

Σε αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία οδηγήθηκε το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Μπούενος Άιρες, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο της G20.

To τεχνικό πρόβλημα έγινε αντιληπτό ενώ το αεροσκάφος-στο οποίο επέβαινε και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Όλαφ-  πετούσε πάνω από την Ολλανδία και ενώ η καγκελάριος συνομιλούσε με δημοσιογράφους, ενημερώθηκε για πρόβλημα σε κάποια “ηλεκτρικά συστήματᔨ, το οποίο δεν θα επέτρεπε στο αεροσκάφος να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό και η πτήση της καγκελάριου επέστρεψε στην Κολωνία, όπου μεταβαίνει άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος, από το Βερολίνο. Η άφιξη της Μέρκελ στην Αργεντινή ήταν προγραμματισμένη για τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε και επρόκειτο να συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας, ΜΑουρίτσιο Μάκρι. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει πλέον να ακυρωθεί ή να αναβληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα