Αναστασιάδης: ”Αποφασιστική δράση, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία”

Αναστασιάδης: ”Αποφασιστική δράση, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία”
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης Eurokinissi

Ο Κύπριος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Σαρλ Μισέλ και την Άγκελα Μέρκελ, επανέλαβε ότι θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην Αν. Μεσόγειο και να υπάρξει άμεσα αποφασιστική δράση από την ΕΕ.

Τις θέσεις που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ηγέτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Κυριάκος Κούσιος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτεταμένα στις τουρκικές προκλήσεις και παράνομες ενέργειες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να υποβαθμιστεί η βαρύνουσα σημασία της κατάστασης όπως διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας και ότι η ΕΕ πρέπει να μετουσιώσει την έκφραση αλληλεγγύης σε αποφασιστικές ενέργειες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επισήμανε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες από πλευράς Ένωσης, δυστυχώς, δεν επέφεραν θετικό αποτέλεσμα και επανέλαβε ότι θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να υπάρξει άμεσα αποφασιστική δράση, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία πως η ΕΕ παραμένει ενωμένη για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να τίθενται σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία κρατών μελών. Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Μισέλ, για πραγματοποίηση προπαρασκευαστικών συζητήσεων με ομάδες χωρών μελών της ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Στη Σύνοδο θα διεξαχθεί συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα