Αναστασιάδης για το Κυπριακό: Μπορεί και να μην υπάρξει λύση το 2016. Δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Συνάντηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al-Sisi, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, και του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα στα πλάισια της τριμερούς συνάντησης Κορυφής την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al-Sisi, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα πλάισια της τριμερούς συνάντησης Κορυφής την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευτεί η άλλη πλευρά", επεσήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, αποκλείει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης,υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, ο Κύπριος Πρόεδρος δηλώνει: «Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση». Το Κυπριακό, σημειώνει, μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευθεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δεν θα αφήνουν νικητές και ηττημένους.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο κ. Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτηρίζει δοτό και αναφέρει ότι κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού. «Έχω δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού», εξηγεί.

Επίσης, αναφέρει ότι η εκλογή Ακιντζί έδωσε μια δυναμική, καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης λύσης, ωστόσο, επισημαίνει, «αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network