Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν συνεργάζεται στο μεταναστευτικό

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου(δεν διακρίνεται)  με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη(φωτό) την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου(δεν διακρίνεται) με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη(φωτό) την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Καταγγελία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατήγγειλε στους ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. ότι η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξωτερικής διάστασης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έθεσε και πάλι το Κυπριακό, το θέμα της Τουρκίας, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της εξωτερικής αντιμετώπισης της μετανάστευσης και κατ' επέκταση επεσήμανε ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή, η μη επίλυση του Κυπριακού, δεν δίνει τη δυνατότητα για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, "έθεσε εξαντλητικά το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών" και επεσήμανε πως "μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, ειδικά από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο ίδιο μήκος κύματος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, «τόνισε ακριβώς αυτά που τόνισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ανάγκη δηλαδή για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χωρίς εγγυήσεις επεμβατικά δικαιώματα και τουρκικά στρατεύματα».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία, Κυπριακό, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network