Αναβλήθηκαν οι πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Αναβλήθηκαν οι πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Το κόμμα Καντίμα εισέρχεται στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές

Το κεντρώο κόμμα Καντίμα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Νετανιάχου υπέγραψε τη συμφωνία με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Σαούλ Μοφάζ για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αφού ήδη είχαν εξαγγελθεί πρόωρες εκλογές.

Οι δύο ηγέτες είχαν μυστικές συνομιλίες και κατέληξαν στη συμφωνία λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αποφάσισαν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2013, όπως έχει προγραμματιστεί.

Νετανιάχου και Μοφάζ συμφώνησαν ότι θα προτείνουν την αντικατάσταση του νόμου που επιτρέπει στους υπερορθόδοξους εβραίους να εξαιρούνται της στρατιωτικής θητείας. Επίσης θα προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

εν είναι ακόμα σαφές πως η είσοδος του Καντίμα στην κυβέρνηση θα επηρεάσει την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Ο Μοφάζ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που έχουν διακοπεί από τον Οκτώβριο.

Ο Μοφάζ θα είναι πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου.

Ο Νετανιάχου θα έχει τώρα την υποστήριξη 94 από τους 120 βουλευτές της Κνεσέτ.

SHARE:

24Media Network