Αναβρασμός στο Κογκρέσο με την παραίτηση Φλιν. Σιγή ιχθύος από Τραμπ

Αναβρασμός στο Κογκρέσο με την παραίτηση Φλιν. Σιγή ιχθύος από Τραμπ

Κλίμα πολιτικής αναταραχής επικρατεί στο Κογκρέσο, μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν απόρρητη ενημέρωση με λεπτομερείς εξηγήσεις. Πώς σχολιάζει το περιστατικό Ρώσος βουλευτής

Πολιτική αναταραχή προκαλούν στο αμερικανικό Κογκρέσο οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Μάικλ Φλιν οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Ασφάλειας των ΗΠΑ αργά χθες το βράδυ.

Αρκετά μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησαν απόρρητη ενημέρωση από στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί. “Απευθύνουμε το αίτημα αυτό τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς το FBI,” δήλωσαν τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Κόνιερς από το Μίσιγκαν και Ελάιζα Κάμμινγκς από το Μέριλαντ.

Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, ενώ ασκεί επιρροή εντός της μόνιμης ειδικής επιτροπής για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η παραίτηση του Φλιν δε θέτει τέλος στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επαφές που είχε με τους Ρώσους.

Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή

“Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή, αλλά κι αν ο ίδιος ενεργούσε σύμφωνα με εντολές του προέδρου ή άλλων αξιωματούχων ή αν οι συνομιλίες είχαν περιέλθει στην αντίληψη στελεχών του επιτελείου Τραμπ,” τόνισε ο Σιφ.

Ο Τραμπ σίγησε

Εκείνο που προκαλεί ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση, δεδομένης της άμεσης αντίδρασης σε κάθε άλλη περίπτωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι η ασυνήθιστη ησυχία του. Ο εκατομμυριούχος που το τελευταίο διάστημα βομβαρδίζει δικαιοσύνη, ΜΜΕ, προσωπικότητες και πολιτικούς αντιπάλους από το twitter, εν μέσω της πρώτης μεγάλης κρίσης στο επιτελείο του παραμένει ανησυχητικά σιωπηλός.

Είναι προφανές ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να γράψει την επιστολή παραίτησής

Την ίδια ώρα, Ρώσος βουλευτής εκτίμά ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Μάικλ Φλιν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί σε μια προσπάθεια να πληγούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. «Είναι προφανές ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να γράψει την επιστολή παραίτησής του υπό κάποια πίεση», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Στόχος ήταν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, η υπονόμευση της εμπιστοσύνης της νέας αμερικανικής κυβέρνηση

«Στόχος ήταν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, η υπονόμευση της εμπιστοσύνης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση», πρόσθεσε. Νωρίτερα ένας άλλος Ρώσος βουλευτής είχε δηλώσει ότι η παραίτηση του Φλιν υπονοεί ότι η κυβέρνησή του έχει στριμωχτεί στη γωνία ή ότι έχει «μολυνθεί» από αντιρωσικά αισθήματα. «Είτε ο Τραμπ δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία και κατά συνέπεια στριμώχνεται επιτυχώς στη γωνία, είτε η ρωσοφοβία έχει ήδη μολύνει την νέα κυβέρνηση», σχολίασε το Κονσταντίν Κοσάτσεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Δεν θα προβούμε σε σχόλια για το συγκεκριμένο ζήτημα

"Δεν θα προβούμε σε σχόλια για το συγκεκριμένο ζήτημα" ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ Πρόκειται για ένα ζήτημα εσωτερικής πολιτικής που αφορά του Αμερικανούς και την κυβέρνηση Τραμπ. Όχι εμάς" κατέληξε.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύννεφα στο Λευκό Οίκο: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ

SHARE: