Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές στην Αυστραλία

Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές στην Αυστραλία

Στις κάλπες οι Αυστραλοί. Φαβορί οι συντηρητικοί

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες προβλέπεται να κερδίζει η συντηρητική αντιπολίτευση.                               

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Δι Οστρέιλιαν, η αντιπολιτευόμενη συντηρητική συμμαχία υπό το Φιλελεύθερο Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 54% των προτιμήσεων, έναντι 46% των Εργατικών, ενώ με τα ποσοστά των ευρημάτων συμφωνεί και η έτερη έρευνα της Σίντνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ.

Η αντιπολίτευση είναι δυνατόν να εξασφαλίσει 90 από τις 150 έδρες της Κάτω Βουλής, τερματίζοντας την εξαετή κυριαρχία των Εργατικών, των οποίων οι δύο (τριετείς) θητείες σημαδεύτηκαν από τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς που κούρασαν τους Αυστραλούς.

Ο σημερινός ηγέτης των Εργατικών Κέβιν Ρουντ υπήρξε πρωθυπουργός στο διάστημα 2007-2010, οπότε το κόμμα του, τον αντικατέστησε με συνοπτικές διαδικασίες για να αναδείξει στη θέση του τη Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία αντικαταστάθηκε και πάλι (λόγω των δημοσκοπήσεων) από τον Κέβιν Ρουντ.

Όσο για τον Τόνι Άμποτ, ο οποίος είναι εξίσου διάσημος για τα παιδαριώδη λεκτικά ολισθήματά του, κατόρθωσε να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του. Ο Άμποτ μπορεί επίσης να επαίρεται ότι χαίρει της σθεναρής υποστήριξης του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος δεσπόζει στην Αυστραλία.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις στις δημοσκοπήσεις, ο 55χρονος Ρουντ εξέφρασε την αισιοδοξία του: "πιστεύω ότι πράξαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Έχω εμπιστοσύνη στην του κόσμου, διότι είναι ικανός να εκτιμήσει ποιο είναι το καλλίτερο για τον τόπο, την κοινότητα και την οικογένειά τους", δήλωσε ο στο τηλεοπτικό δίκτυο Seven Network.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network