"Ανώτατος διοικητής" ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

"Ανώτατος διοικητής" ο Κιμ Γιονγκ Ιλ
AP2010

Το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας αποκάλεσε σήμερα "ανώτατο διοικητή" του στρατού το νέο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν, μια ένδειξη ότι ενισχύονται οι εξουσίες του διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα

"Θα προαγάγουμε το σύντροφο Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ανώτατο διοικητή και στρατηγό και θα ολοκληρώσουμε την επανάσταση", εξηγεί στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του Κόμματος, Ροντόνγκ Σινμούν.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, που διαδέχτηκε τον πατέρα του, έφερε μέχρι χθες τον τίτλο του "μεγάλου διαδόχου" και "μεγάλου συντρόφου". Ο τίτλος του "ανώτατου διοικητή" σημαίνει ότι θεωρείται πλέον αρχηγός του στρατού, έστω και αν επισήμως δεν φέρει τον τίτλο του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

"Σύντροφε Κιμ Γιονγκ-Ουν, ακούστε την έκκληση του λαού που σας ζητά για ανώτατο διοικητή και θέλει να οδηγήσετε την Κορέα του Κιμ Ιλ-Σουνγκ στην αιώνια νίκη", συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, που είναι μικρότερος των 30 ετών, είναι στρατηγός τεσσάρων αστέρων και αντιπρόεδρος της πανίσχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Kim Jong-un: North Korea's 'Supreme Commander'

SHARE:

24Media Network