Αντιμέτωπος με κατηγορίες υποκίνησης φυλετικού μίσους ο ηγέτης του Pegida

Αντιμέτωπος με κατηγορίες υποκίνησης φυλετικού μίσους ο ηγέτης του Pegida

Ο ηγέτης του αντιμεταναστευτικού και ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, εξαιτίας ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε τι έγραψε

O ιδρυτής του αντιμεταναστευτικού και ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida αντιμετωπίζει την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος» καθώς αποκάλεσε με αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες», γνωστοποίησε σήμερα η Εισαγγελία της Δρέσδης (ανατολική Γερμανία).

Ο Λουτς Μπάχμαν, ηλικίας 42 ετών, είχε αναρτήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μηνύματα εχθρικά προς του «πρόσφυγες πολέμου και τους αιτούντες άσυλο» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η Εισαγγελία της πόλης όπου ιδρύθηκε το περασμένο φθινόπωρο η οργάνωση Pegida (ακρωνύμιο «του Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»).

Οι τοποθετήσεις αυτές, όπου χαρακτήριζε τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες» συνιστούν «διατάραξη της δημόσιας τάξης» όπως επίσης και μια «επίθεση εναντίον της αξιοπρέπειάς (τους)» υπογραμμίζει η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Ο Λουτς Μπάχμαν, που έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση για ληστείες και άλλα ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 5 έτη, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και έγιναν γνωστά στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το Pegida, που βρισκόταν εκείνη την εποχή στο απόγειό της, είχε οργανώσει μια συγκέντρωση όπου συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι στη Δρέσδη, μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

Ο Μπάχμαν, του οποίου μια φωτογραφία να μιμείται τον Αδόλφο Χίλτερ είχε επίσης διαρρεύσει στον Τύπο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προτού επανενταχθεί στο κίνημα έναν μήνα αργότερα.

Ανησυχητική αύξηση επιθέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία

Παράλληλα, ανησυχιτική αύξηση παρουσιάζουν οι επιθέσεις στα κέντρα υποδοχής και φιλιξενίας των προσφύγων στη Γερμανία. Καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου για το Έγκλημα (ΒΚΑ) τη Δευτέρα, εντός του 2015 έχουν σημειωθεί 437 αξιόποινες πράξεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ενώ ολόκληρο το 2014 είχαν καταγραφεί περίπου 200. «Πρόκειται για νέο επίπεδο – τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΒΚΑ Σάντρα Κλέμενς και εξήγησε ότι εντός του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί 59 εγκλήματα που χαρακτηρίζονται ως «βίαια», εκ των οποίων 26 εμπρησμοί, υπερδιπλάσια από ό,τι κατά το 2014.

Η αστυνομία έχει συλλάβει 20 υπόπτους για εμπρησμούς, ενώ έχει συνολικά αναγνωρίσει 500 υπόπτους για εγκλήματα που σχετίζονται με επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ηλικίας 18-25 ετών, κάτοικοι των περιοχών όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Μετανάστες, Γερμανία
SHARE:

24Media Network