Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο μακελάρης του Ελ Πάσο

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο μακελάρης του Ελ Πάσο
AP

Ο 21χρονος Πάτρικ Κρούζιους είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή εφόσον κριθεί ένοχος για την επίθεση της 5ης Αυγούστου, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας του Ελ Πάσο.

Ένορκο δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε σήμερα σε δίκη τον νεαρό άνδρα που σκότωσε 22 ανθρώπους τον Αύγουστο, όταν άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας και κατόπιν δήλωσε στις αρχές ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους Μεξικανούς.

Ο Πάτρικ Κρούζιους, 21 ετών, είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή εφόσον κριθεί ένοχος, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Χάιμε Εσπάρσα, της κομητείας του Ελ Πάσο.

Ο Κρούζιους κατηγορείται ότι στις 3 Αυγούστου οδήγησε από το Ντάλας στο Ελ Πάσο και άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα μέσα στο κατάστημα, πυροβολώντας αδιακρίτως τους ανθρώπους που έκαναν τα ψώνια τους. Στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο. Ομολόγησε και είπε στην αστυνομία ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους "Μεξικανούς"

Μόλις 13 ώρες μετά τη σφαγή στο Τέξας, στο κέντρο του Ντέιτον του Οχάιο ένας κουκουλοφόρος ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 9 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 27 μέσα σε ένα λεπτό, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης απολύθηκε από τη δουλειά του πριν σκορπίσει το θάνατο

Τέξας: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 21 τραυματίες από πυροβολισμούς

Ελ Πάσο: Η μητέρα του δράστη είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία πριν την επίθεση

Μακελειό στο Ελ Πάσο: Στους 22 οι νεκροί - Υπέκυψε ο άνδρας που έκανε το σώμα του ασπίδα για τη γυναίκα του

SHARE: