Ισραήλ: "Εντοπίσαμε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό"

Εργαστήριο
Εργαστήριο AP

Πρωτοποριακή έρευνα από Ινστιτούτο Βιολογίας του Ισραήλ αναφέρει πως εντόπισε αντίσωμα "το οποίο εξουδετερώνει τον κορονοϊό". Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για τον COVID-19 σε τρωκτικά.

Το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) ολοκλήρωσε μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, εντοπίζοντας όπως ανακοινώνει, ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

"Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη", δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Ναφταλί Μπενέτ έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο που έχει την έδρα του στο Ness Ziona, όπως ανέφερε η εφημερίδα "Jerusalem Post".

Το IIBR εργάζεται τώρα για να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας. "Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορoνοϊό και δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση", προστίθεται στη δήλωση.

Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για τον COVID-19 σε τρωκτικά. Εν τω μεταξύ, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Worldometer, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί συνολικά 16.506 κρούσματα και 258 θάνατοι από τον κορoνοϊό. Την ίδια στιγμή έχουν αναρρώσει 11.843 άτομα, ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι 4.405. Τα εργαστηριακά τεστ στη χώρα ανέρχονται σε 53.902 ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Κατά μέσο όρο, το Ισραήλ καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Θεραπεία κορονοϊού, Ισραήλ
SHARE: