Απαγωγή Νοτιοκορεάτη κυβερνητικού αξιωματούχου στη Λιβύη

Απαγωγή Νοτιοκορεάτη κυβερνητικού αξιωματούχου στη Λιβύη

Αξιωματούχος της Ν. Κορέας για θέματα εμπορίου έπεσε θύμα απαγωγής στη Λιβύη

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένας κυβερνητικός επιτετραμμένος στη Λιβύη για ζητήματα εμπορίου έπεσε θύμα απαγωγής.

Ο Χαν Σεόκ-χου, επικεφαλής της υπηρεσίας Προώθησης Επενδύσεων και Εμπορίου της Κορέας ( KOTRA ) στη Λιβύη, απήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας .

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap ανέφερε ότι ο νοτιοκορεάτης επίσημος απήχθη από τέσσερις αγνώστους στην Τρίπολη, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του. Ο Χαν εργαζόταν στην Τρίπολη για λογαριασμό της KOTRA από το 2012, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Από τον Οκτώβριο του 2011, οι μεταβατικές αρχές στη Λιβύη δεν είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την τάξη και την ασφάλεια σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανομία και την φονική βία. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στα ανατολικά, ιδίως στη Βεγγάζη και την Ντέρνα, περιοχές που μετατράπηκαν σε «οχυρά» για ριζοσπάστες ισλαμιστές που τακτικά κατηγορούνται ότι είναι πίσω από δεκάδες δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον στόχων δυτικών συμφερόντων και των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης .

Την Παρασκευή δύο Ιταλοί που εργάζονται για μια κατασκευαστική εταιρεία απήχθησαν επίσης από μια ένοπλη ομάδα ενώ το Σάββατο το Εθνικό Γενικό Συνέδριο (το κοινοβούλιο της Λιβύης), που είναι η ανώτατη αρχή στη χώρα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις συγκρούσεις στο νότο και το όργιο των φημών για τη συμμετοχή στην έξαρση της βίας των υποστηρικτών του προηγούμενου καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

SHARE:

24Media Network