Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε βουλευτή

Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε βουλευτή

Βουλευτής ο οποίος ενεπλάκη σε καβγά στο μπαρ της Βουλής για δεύτερη φορά δεν θα μπορεί να καταναλώνει αλκοόλ μέσα στο κοινοβούλιο

Βρετανός βουλευτής έδειξε την αγάπη του στο αλκοόλ και το πλήρωσε. Προκάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο επεισόδιο και καβγά στο μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων και έτσι δεν θα μπορεί πλέον να καταναλώνει αλκοόλ εντός του κοινοβουλίου.

Ο Έρικ Τζόις, 52 ετών, ανεξάρτητος βουλευτής του Φόλκερκ της Σκοτίας, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μετά από το επεισόδιο που προκάλεσε μέσα στο κοινοβούλιο. Ένας εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων είπε ότι παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της ιστοσελίδας PoliticsHome, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο, ο καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς καραόκε στο μπαρ Commons Sports & Social Club, όπου συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.

Ο μάρτυρας είπε στο κανάλι ITV ότι είδε τον Τζόις πεσμένο στο πάτωμα "να έχει έρθει στα χέρια με δύο αστυνομικούς'.

Τον Μάρτιο του 2012 ο Τζόις καταδικάστηκε από δικαστήριο σε πρόστιμο και σε τρίμηνη αποχή από το αλκοόλ επειδή επιτέθηκε με μπουνιές και κουτουλιές σε βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος μέσα σε μπαρ του κοινοβουλίου.

Λόγω του επεισοδίου αυτού εκδιώχθηκε από το Εργατικό Κόμμα μολονότι τότε δήλωνε "ντροπιασμένος" και ευτυχής που "γλίτωσε τη φυλακή" και υποσχόταν ότι "θα επανεξετάσει τη σχέση του με το αλκοόλ".

"Ο πρόεδρος και οι αρχές της Βουλής αποφάσισαν να απαγορεύσουν στο βουλευτή το Φόλκερκ να αγοράζει ή να καταναλώνει αλκοόλ σε όλα τα σημεία του κοινοβουλίου όπου διατίθενται τρόφιμα και ποτά", είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: