Απάντηση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε: Μας δυσφημείς στην ΕΕ

From left, Vice-Chancellor and German Minister for Economic Affairs and Energy, Sigmar Gabriel, German Chancellor Angela Merkel and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble discuss during a budget debate as part of a meeting of the German Federal Parliament, Bundestag, at the Reichstag building in Berlin, Germany, Friday, Nov. 25, 2016. (AP Photo/Michael Sohn)
From left, Vice-Chancellor and German Minister for Economic Affairs and Energy, Sigmar Gabriel, German Chancellor Angela Merkel and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble discuss during a budget debate as part of a meeting of the German Federal Parliament, Bundestag, at the Reichstag building in Berlin, Germany, Friday, Nov. 25, 2016. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετά την κριτική που του άσκησε ο Σόιμπλε για τα περί μεγαλύτερης βοήθειας στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον επέκρινε το πρωί της Παρασκευής για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκάμπριελ απάντησε το απόγευμα της ίδιας μέρας, δηλώνοντας ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».

«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το πρωί, χαρακτήρισε "λάθος" τα μηνύματα που στέλνει ο Γκάμπριελ, στους Έλληνες, λέγοντας πως καθιστά πιο δύσκολη τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Όπως είπε, το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το ύψος των χρημάτων, αλλά το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα με τον σωστό τρόπο, σημειώνοντας πως κάθε χώρα πρέπει να λύνει τα προβλήματά της μόνη της και πως η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα άλλων χωρών.

(Φωτό: AP Photo/Michael Sohn)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σόιμπλε τα βάζει με Γκάμπριελ και ζητά μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network