Απάντηση Τραμπ σε Μέρκελ: Τα όσα ξέραμε θα αλλάξουν

President Donald Trump and German Chancellor Angela Merkel participate in a joint news conference in the East Room of the White House in Washington, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump and German Chancellor Angela Merkel participate in a joint news conference in the East Room of the White House in Washington, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Νέο "επεισόδιο" στην κόντρα ΗΠΑ-Γερμανίας. Σε "δύσκολη φάση" οι σχέσεις αλλά θα βελτιωθούν, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ. "Καταστροφέα των δυτικών αξιών", χαρακτήρισε τον Τραμπ, ο Σουλτς

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας μέσω twitter στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η τελευταία τις προηγούμενες μέρες επανέλαβε αρκετές φορές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της και ότι πρέπει να πάρει την τύχη της στα χέρια της.

"Έχουμε τεράστιο εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν πολύ λιγότερα απ' ό,τι έπρεπε για το ΝΑΤΟ και τον στρατό. Αυτό είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ και θα αλλάξει", έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Γκάμπριελ: Δύσκολες οι σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά θα βελτιωθούν

Οι σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε δύσκολη φάση αλλά οι ΗΠΑ είναι "μεγαλύτερες και καλύτερες" από όσα έχουν δείξει τον τελευταίο καιρό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει βελτίωση.

"Είναι αλήθεια ότι διανύουμε μια δύσκολη φάση στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο παλιές και μεγαλύτερες από την υπάρχουσα κατάσταση και πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στο μέλλον στις καλές σχέσεις", είπε ο Γκάμπριελ.

Και συνέχισε: "Τα πράγματα τώρα γίνονται όλο και πιο ασήμαντα. Νομίζω ότι είναι ακατάλληλο που τώρα επικοινωνούμε μεταξύ μας μέσω μιας εκδήλωσης για μπίρες και του twitter".

Σουλτς: Καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών

Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε τον Τραμπ "καταστροφέα όλων των δυτικών αξιών", επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

"Κάποιος πρέπει να σταθεί στον δρόμο αυτού του ανθρώπου και της ιδεολογίας του, αυτής του επανεξοπλισμού", πρόσθεσε ο Σουλτς.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Μέρκελ, Τραμπ, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κακό 'κλίμα' Ευρώπης - ΗΠΑ με φόντο την κλιματική αλλαγή

Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στους συμμάχους της

SHARE: