Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα

Ο πρόεδρος του Ισημερινού καταγγέλλει ότι βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με απειλές για τη ζωή του. Αναγκάστηκε να ακυρώσει δημόσια εμφάνιση

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή του, λόγω μιας “σοβαρής απειλής” για την ασφάλειά του, αφού στάλθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου απειλητικά μηνύματα περί μιας άμεσα επικείμενης επίθεσης.

Για τις απειλές διεξάγεται έρευνα κι ένα πρόσωπο συνελήφθη.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης, 52 ετών, βρισκόταν στο Ταμπακούντο, 50 χλμ., βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κίτο, όταν ο δήμαρχος της κοινότητας αυτής τον ενημέρωσε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο.

"Δοθείσης αυτής της σοβαρής απειλής, και πάνω απ' όλα επειδή τα μηνύματα αυτά προέρχονταν από την τοποθεσία, όπου ο Κορέα ήταν προσκεκλημένος σε γεύμα, αποφασίσουμε να ακυρώσουμε" την συμμετοχή του, εξήγησε ο Ραφαέλ Κορέα στον Τύπο.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέφερε ότι παραλήφθηκαν από τον δήμαρχο δύο μηνύματα και διευκρίνισε πως εξακριβώθηκε πως εστάλησαν από ένα τηλέφωνο μέσα σε ακτίνα 500 μέτρων από την τοποθεσία όπου επρόκειτο να παρακαθίσει στο γεύμα με κατοίκους και ιθαγενείς.

"Το μήνυμα έλεγε επί λέξει: 'τι νομίζεις, ότι εσύ είσαι αυτός που θα σώσει τον κόσμο; Κάνεις λάθος. Θα σε σκοτώσουμε μαζί με τον Κορέα. Θα δεις σήμερα", τόνισε ο Ραφαέλ Κορέα.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσθεσε πως λίγη ώρα αργότερα, έφθασε και νέα απειλή στο τηλέφωνο του δημάρχου, με ένα μήνυμα που έκανε λόγο περί του ότι θα πέθαιναν άμεσα “πολυάριθμοι άνθρωποι” στο πάρκο όπου αναμενόταν να μεταβεί ο πρόεδρος.

Η ομάδα ασφαλείας του προέδρου του συνέστησε να αναστείλει τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και να παραμείνει στο ξενοδοχείο του.

"Διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή. Βρήκαμε το πρόσωπο στο οποίο ανήκει το τηλέφωνο. Αντιμετωπίζει έρευνα. Μας είπε ότι δεν έστειλε εκείνο" τα μηνύματα, εξήγησε ο πρόεδρος.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: