Απειλές Λαβρόφ: Η πολιτική του ΝΑΤΟ εγείρει κίνδυνο για “απευθείας σύγκρουση” με πυρηνικά

Απειλές Λαβρόφ: Η πολιτική του ΝΑΤΟ εγείρει κίνδυνο για “απευθείας σύγκρουση” με πυρηνικά
Σεργκέι Λαβρόφ AP

Ευθείες απειλές του Σεργκέι Λαβρόφ κατά της Δύσης, κατηγορώντας την πολιτική του ΝΑΤΟ ότι εγείρει κίνδυνο για "απευθείας σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες".

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ συνιστά μια «σοβαρή απειλή» για τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως οι πολιτικές της Δύσης εγείρουν κίνδυνο για μια «απευθείας σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες».

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον απέρριψε συνομιλίες με τη Μόσχα για τη «στρατηγική σταθερότητα» – μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι, χωρίς απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου, ο κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια θα αυξηθεί.

Οι εν λόγω απειλές έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της G7 και της Αυστραλίας για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο της Μόσχας, αλλά και του Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, που κατηγόρησε τη Δύση ότι “επέδειξε αδυναμία”, λόγω της τιμής του πλαφόν που επιβλήθηκε.

Από την πλευρά της η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα