Απελπισμένο μήνυμα φυλακισμένων έφτασε από την Κίνα στα χέρια μιας 6χρονης

Απελπισμένο μήνυμα φυλακισμένων έφτασε από την Κίνα στα χέρια μιας 6χρονης
Florence Widdicombe AP

Η 6χρονη αγόρασε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Tesco και ανακάλυψε μήνυμα από φυλακισμένους, που δούλευαν παρά τη θέληση τους, σε ένα εργοστάσιο της Κίνας.

Η 6χρονη Florence νόμιζε πως επρόκειτο για πλάκα όταν σε μια κάρτα Χριστουγέννων που αγόρασε για φιλανθρωπικό σκοπό βρήκε γραμμένο ένα απελπισμένο μήνυμα από φυλακισμένους “σκλάβους”.

“Καθόμουν στο τραπέζι και ετοίμαζα τις κάρτες που θα έδινα στις φίλες μου, όταν άνοιξα μια και είδα ότι ήταν ήδη γραμμένη με έπιασαν τα γέλια. Την έδωσα κατευθείαν στην μητέρα μου. Για μια ώρα πιστεύαμε ότι επρόκειτο για κάποια φάρσα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η μικρή που ζει με την οικογένεια της στο Λονδίνο.

Το μήνυμα των φυλακισμένων

Οι φυλακισμένοι απασχολούνταν παρά τη θέληση τους, σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή Qingpu της Σαγκάης. Εκεί φτιάχνονταν οι κάρτες για την βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Tesco.

Η Tesco διέκοψε τη συνεργασία με το εργοστάσιο, ενώ διέταξε έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Σούπερ Μάρκετ Tesco, Λονδίνο AP

Να σημειωθεί ακόμα, ότι ο Peter Humphrey, του οποίου το όνομα αναγράφεται στην κάρτα, είναι δημοσιογράφος και είχε καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκισης καθώς είχε παραβιάσει νομοθεσίες περί ιδιωτικότητας. Το σωφρονιστικό ίδρυμα που φιλοξενούνταν ήταν το ίδιο στο οποίο κρατούνται και οι φυλακισμένοι που έγραψαν το απελπισμένο μήνυμα.

Σύμφωνα με το Skynews ο Humphrey δήλωσε: “Κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ εν γνώσει των βρετανικών εταιριών. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν εάν οι Κινέζοι προμηθευτές εκμεταλλεύονταν φυλακισμένους” ενώ προσέθεσε πως το σύστημα των φυλακών είναι τόσο αυστηρό που είναι πολύ δύσκολο να αποκαλυφθούν μυστικές επιχειρηματικές ρυθμίσεις που έχουν μετατρέψει το σύστημα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων σε κερδοφόρο κέντρο κερδών για το κινεζικό κράτος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα