Από τις νάρκες κινδυνεύουν οι πρόσφυγες που φθάνουν πεζοί από τη Σερβία στην Κροατία

Σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων που φθάνουν πεζοί από τη Σερβία στην Κροατία. Εστάλη Ομάδα αποναρκοθέτησης. H Kροατία επιτρέπει τη διέλευση μεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη
- 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:09
Ομάδα αποναρκοθέτησης, ειδοποιημένη από την κροατική αστυνομία, εστάλη στην συνοριακή περιοχή της Κροατίας όπου φθάνουν πεζή οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σερβοκροατικά σύνορα, εξαιτίας του κινδύνου που θέτει η ύπαρξη ναρκοπεδίων στη ζώνη, ανακοίνωσε το κροατικό Κέντρο Αποναρκοθέτησης.
“Η αστυνομία ήλθε σε επαφή μαζί μας και στέλνουμε ομάδα στη συνοριακή περιοχή της ανατολικής Κροατίας”, δήλωσε αξιωματούχος του Κέντρου.
Η Ανατολική Κροατία, στη μεθόριο με τη Σερβία, υπήρξε θέατρο συγκρούσεων κατά τον πόλεμο του 1991-1995, ο οποίος οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Μιλάνοβιτς: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ελεύθεροι να διέλθουν από την Κροατία προς τη δυτική Ευρώπη
Οι μετανάστες που φθάνουν στην Κροατία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούν να διέλθουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, επιβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία.
“Η Κροατία είναι απολύτως έτοιμη να λάβει ή να κατευθύνει αυτούς τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε, που είναι προφανώς η Γερμανία ή οι Σκανδιναβικές χώρες’, δήλωσε στη Βουλή Μιλάνοβιτς.
“Θα μπορέσουν να περάσουν μέσω Κροατίας και θα βοηθήσουμε, ετοιμαζόμαστε για αυτή την πιθανότητα”, είπε.