Απόφαση Τραμπ: Παρελθόν η ‘πέτρα του σκανδάλου’ από το Λευκό Οίκο

Απόφαση Τραμπ: Παρελθόν η ‘πέτρα του σκανδάλου’ από το Λευκό Οίκο
In this July 28, 2017 photo, White House communications director Anthony Scaramucci walks down the steps of Air Force One after arriving at Long Island MacArthur Airport in Ronkonkoma, for a speech by President Donald Trump on the street gang MS-13. Scaramucci is out as White House communications director after just 11 days on the job. A person close to Scaramucci confirmed the staffing change just hours after President Donald Trumps new chief of staff, John Kelly, was sworn into office. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο πρόεδρος Τραμπ απομάκρυνε τον Άντονι Σκαραμούτσι, την πέτρα του σκανδάλου που έφερε παραιτήσεις και απομακρύνσεις στο Λευκό Οίκο. Ο διευθυντής επικοινωνίας ήταν η αφορμή να απομακρυνθεί ο ελληνικής καταγωγής Ρέινς Πρίμπους

Ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Άντονι Σκαραμούτσι από διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει την δική του ομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Μόλις δέκα μέρες μετά τον διορισμό του, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Σκαραμούτσι, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα New York Times. «Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο κος Σκαραμούτσι ένοιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Αναταράξεις στη διοίκηση Τραμπ

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η NYT ανέφεραν ότι την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος κόμπαζε ότι αναφερόταν απευθείας στον πρόεδρο και όχι στον προσωπάρχη του, απαίτησε ο ίδιος ο Τζον Κέλι. Σε μια συνάντηση που είχε ο Κέλι το πρωί με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απομάκρυνση του Ράινς Πρίμπους από το πόστο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, έπειτα από τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι στις 21 Ιουλίου στην θέση του διευθυντή, αρμόδιου για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο.

“Ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, καλύτερες οικονομικές στατιστικές εδώ και χρόνια, ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 17 χρόνια, αύξηση μισθών, ασφάλεια στα σύνορα, Ανώτατο Δικαστήριο (σ.σ. διορισμός ένατου δικαστή): δεν υπάρχει χάος στο ΛΟ”, τον Λευκό Οίκο, ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter νωρίς το πρωί, με τις εξελίξεις να τον διαψεύδουν.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Evan Vucci

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version