Αποκάλυψη για τον δράστη της Νίκαιας: Δεν ήταν μουσουλμάνος, σκ@τ@ ήταν. Έπινε και χτυπούσε τη γυναίκα του

default image

Αρεστός στις γυναίκες, αλλά τρομακτικός ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Είχε καταδικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση. Ο ξάδελφός του μιλά για τον βίαιο χαρακτήρα του, αποκαλύπτοντας συνήθειές τους, που κάθε άλλο με όσα προστάζει το Ισλάμ συνάδουν. Διασυνδέσεις με πυρήνες του ριζοσπαστικού Ισλάμ "βλέπει" ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς (Pics+Vids)

Ο δράστης της επίθεσης στην Νίκαια, ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel ο οποίος οδηγώντας το φορτηγό του παρέσυρε και σκότωσε 84 ανθρώπους είχε καταδικαστεί μόλις μια φορά στο παρελθόν, για επιθετική οδήγηση.

Γείτονες του 31χρονου υπηκόου Τυνησίας, που οι αρχές μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτοποίησαν ως τον δράστη της επίθεσης, τον περιγράφουν ως έναν όμορφο, αλλά τρομακτικό άνδρα.

Ενώ είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε αρκετά περιστατικά τσακωμών, απασχολώντας τις αρχές, ο Bouhel, κάτοικος της Νίκαιας, γεννηθείς στην Τυνησία, δεν βρισκόταν στη λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτος.

 

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά φέτος τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Δικαιοσύνης, Ζαν-Ζακ Ουρβοά.

“Υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και ενός άλλου οδηγού και εκσφενδόνισε μια ξύλινη παλέτα ενάντια στον άνδρα”, δήλωσε ο Ουρβοά στους δημοσιογράφους.

Καθώς ήταν η πρώτη του καταδίκη, η ποινή που επιβλήθηκε στον Mohamed Lahouaiej, ήταν με αναστολή και έπρεπε να επικοινωνεί με την αστυνομία μία φορά την εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

Δεν ήταν μουσουλμάνος, σκ@τ@ ήταν

Ο ξάδελφός του, Walid Hamou, μιλώντας στην Dailymail, αποκάλυψε πως δεν ήταν ιδιαίτερα θρησκευόμενος. “Δεν ήταν (πιστός) μουσουλμάνος, σκ@τ@ ήταν. Έπινε πολύ, έπαιρνε ναρκωτικά κι έτρωγε χοιρινό”, είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε πάει ποτέ να προσευχηθεί σε τέμενος και χτυπούσε την πρώην σύζυγό του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, ηλικίας πέντε, τριών και 18 μηνών σήμερα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, εκκρεμεί η έκδοση του διαζυγίου του ζευγαριού, γεγονός που δεν αποκλείεται, να επηρέασε την ψυχολογική του κατάσταση.

 

Με λευκό ποινικό μητρώο στην Τυνησία

Πηγές ασφαλείας της Τυνησίας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι ο Mohamed Lahouaiej επισκέφτηκε για τελευταία φορά την ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Μασακίν, περίπου 120χλμ νότια της Τύνιδας, πριν από τέσσερα χρόνια.

Δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές για ακραίες ή ισλαμιστικές απόψεις και είχε άδεια παραμονής στην Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς να κατέχει γαλλική υπηκοότητα, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

 

Όπως ανέφερε μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη Σούσα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Mohamed Lahouaiej είχε λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας της Τυνησίας.

Αρεστός στις γυναίκες, αλλά τρομακτικός

Οι γείτονες του στην συνοικία στην βόρεια Νίκαια, όπου ο Mohamed Lahouaiej ζούσε, δήλωσαν πως είχε μια έντονη προσωπικότητα, χωρίς να συναναστρέφεται με άλλους.

“Θα έλεγα πως ήταν αρεστός στις γυναίκες”, δήλωσε ο Χανάν, ένας γείτονας του. “Αλλά ήταν τρομακτικός. Δεν ήταν τρομακτικό το πρόσωπο του… αλλά το βλέμμα του. Κοιτούσε επίμονα τα παιδιά πολλές φορές”, πρόσθεσε.

Βαλς: Τρομοκράτης, με διασυνδέσεις στο ριζοσπαστικό Ισλάμ

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης, κατά πάσα πιθανότητα έχει διασυνδέσεις με πυρήνες του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

“Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια και θα εξακριβώσουμε τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις”, επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Ο Βαλς υπογράμμισε ότι είναι “πεπεισμένος”, ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν σφάλματα ή κενά στον τομέα της ασφάλειας, ενώ εξέφρασε τον φόβο, ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί και νέες επιθέσεις να διαπραχθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα