Αποκάλυψη: Ο Μπιν Σάλμαν χάκαρε τον Μπέζος πριν τη δολοφονία Κασόγκι

Αποκάλυψη: Ο Μπιν Σάλμαν χάκαρε τον Μπέζος πριν τη δολοφονία Κασόγκι
Διαδηλώτρια κρατά τη φωτογραφία του δολοφονημένου δημοσιόγραφου Τζαμάλ Κασόγκι AP

O Guardian δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το τηλέφωνο του Τζεφ Μπέζος δέχθηκε "επίθεση" μήνες τη δολοφονία Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη που φέρεται να έχει μεγάλη σχέση με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο Guardian.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αρκετό καιρό πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονηθεί στο κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το τηλέφωνο του Τζεφ Μπέζος “μολύνθηκε” από αρχείο που έφυγε από το κινητό τηλέφωνο του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μπιν Σάλμαν.

Ο Μπέζος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα γιατί είναι ο ιδιοκτήτης της Washington Post, εφημερίδας στην οποία εργαζόταν ο Κασόγκι και από την οποία εκτόξευε τα πύρινα άρθρα του για το σαουδαραβικό καθεστώς.

Η αποκάλυψη μπορεί να παίξει ρόλο στο να αποκαλυφθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του φόνου ο οποίος είχε συγκλονίσει τον πλανήτη για την αγριότητά του.

Επίσης, οι αρχές ερευνούν το πως έφτασαν στα χέρια αμερικανικού ταμπλόιντ φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του Μπέζος και άλλα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και SMS που “έφυγαν” από το κινητό του τηλέφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα