“Αποκάλυψη” στη Νότια Ντακότα: Ο ουρανός έγινε πράσινος – Πώς εξηγείται

“Αποκάλυψη” στη Νότια Ντακότα: Ο ουρανός έγινε πράσινος – Πώς εξηγείται
Πράσινος ουρανός στη Νότια Ντακότα jkarmill/twitter

Το φυσικό αλλά σπάνιο φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του σε πόλη στη Νότια Ντακότα, με τον ουρανό να γίνεται πράσινος.

Ένα παράξενο φαινόμενο που θύμιζε “Αποκάλυψη” έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Τρίτης (05/07) στο Σιου Φολς στη Νότια Ντακότα. Ο ουρανός έγινε πράσινος, καθώς μια ισχυρή καταιγίδα σάρωνε την πολιτεία.

Εικόνες του φαινομένου αναρτήθηκαν ευρέως στα social media.

Παρά το, αναμφίβολα, απόκοσμο του θέματος, πρόκειται για ένα φυσικό, σπάνιο φαινόμενο, καθώς προκαλείται από το φως από πάγο.

Τα σωματίδια νερού/πάγου σε καταιγίδες με σημαντικό βάθος και περιεχόμενο νερού θα διασκορπίσουν κυρίως το μπλε φως“, εξήγησε στο Twitter ο μετεωρολόγος του NWS, Κόρι Μάρτιν.

Όταν το κοκκινωπό φως που διασκορπίζεται από την ατμόσφαιρα φωτίζει τις μπλε σταγόνες νερού/πάγου στο σύννεφο, θα φαίνονται να λάμπουν πράσινες. Χρειάζεται τεράστια ποσότητα νερού μέσα στο σύννεφο για να επιτευχθεί αυτό το χρώμα, που συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική ποσότητα πάγου (μεγάλο χαλάζι)“.

Αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ένα οπτικό προειδοποιητικό σημάδι ότι η καταιγίδα είναι ικανή να προκαλέσει πολύ μεγάλο χαλάζι“, εξήγησε ο Μάρτιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα